Register
A password will be e-mailed to you.

bæver fotoDer blev foretaget bævertælling af bestanden af bæverne i Klosterheden Plantage og området heromkring i dagene 9. til 11. april 2013, hvor hele 85 frivillige hjalp til.

“Bæveroptællingen er ved at blive en større event, hvor der både kommer fagfolk og naboer til Klosterheden. Det er en god måde at lade de professionelle naturfolk komme i dialog med lodsejerne, der fra tid til anden også må lægge ryg til de besværligheder, der altid kan opstå, når man har vilde bævere i baghaven”, siger skovrider Thomas Borup Svendsen.

De 18 bævere som blev udsat i Klosterheden ved Lemvig i 1999 er på 14 år tidoblet. Bævertællingen konkluderer at der cirka er 185 bævere i Vestjylland.

Det er fantastisk at se, hvor godt det går for bæverne. De var udryddet i Danmark, men vi kan nu se, at naturen sagtens kan understøtte en bæverbestand igen, og det skal vi da glædes over. Bæveren er en lille entreprenør, der med sine dæmninger skaber mere våd natur, som indeholder en masse andre dyre- og plantearter. Så det er ikke kun bæveren, som trives. Det gør en række andre arter også“, siger skovrider Thomas Borup Svendsen.

bæver gnavet i træ

Tydelige spor efter en bæver billedet er taget uden for Hillerød i Nordsjælland. Foto Martin Piechnik

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj