Register
A password will be e-mailed to you.

hare

Det var helt vindstille her nede ved husene og regnen slog dråber på ruden af bilen, så det måtte være den perfekte aften til en hare jagt med buen oppe på bjerg blokken.

Jeg har flere gange forsøgt men har aldrig været i stand til at komme tæt nok ind til at levere et forsvarligt skud til en af dem. Da jeg kommer et godt stykke op af bjerget begynder tågen at komme ind over mig, jeg sukker lidt og overvejer at vende bilen, men tænker så at jeg jo har min gps og at jeg først skal møde senere i morgen så om jeg skulle ende med at sove under en sten ville der ikke ske noget ved. Normalt er det en gylden regel at man ikke begiver sig ud i tågen da den kan ligge i flere dage men da jeg kendte dette stykke som min egen bukse lomme var jeg ikke så bekymret.

Da jeg kommer op til vores stykke er der tåget men ikke mere end jeg stadig kan se 50 meter frem, regnen har nu taget til, helt fantastisk da det både laver lidt larm samt laver mit underlag blødt og lydløst når jeg pürser mig frem.

Jeg bevæger mig langsomt ned i dalen mens jeg prøver at spotte harene i det lange græs, det er svært og støder 2 før jeg får øje på en hare der lige er oppe på toppen af en sten og ned igen på den anden side for at esse. Jeg sniger mig i læ og ly af mannergery buske og sten ind på 10 meter af haren og spænder buen så jeg er klar når jeg rejser mig op fra den sten jeg har søg skjul bag. Jeg kommer langsomt op og hjertet hamre løs, og bukke feberen kører rundt i kroppen af mig men formoder at levere et perfekt skud til haren som springer op i luften og løber rundt om en busk og forsvinder.

Da jeg kommer op til skudstedet er der masser af sweiss som når man har skudt et rådyr og pilen er helt rød af blod. Jeg følger sweiss sporet rundt og tror at haren har formodet at gå 75 meter med en perfekt pil. Jeg har aldrig været så glad for at skyde en hare i mange år og var selvfølgelig stolt som en pave.

Jeg begiver mig nu op af bjerget igen med mit bytte og tænker på hvilken fantastisk aften det er. Selvom at jeg er gennembødt og har vand i støvlerne er det stadig et kæmpe smil der præger mine læber..!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj