Register
A password will be e-mailed to you.

Siden 1993 har der været et generelt forbud mod brug af blyhagl i Danmark. Den 1. april 1996 var det definitivt slut, da daværende Miljøminister Svend Auken, ikke ønskede at forlænge dispensationen for anvendelse af blyhagl til jagt i skove.

I Norge går det den modsatte vej. Den 16. juli ophævede Stortingets delvis et 10 år gammelt totalforbud mod anvendelse af blyhagl til jagt. Blyhagl må fortsat ikke anvendes på skydebaner og til jagt i vådområder.

Miljødirektoratet er imod ophævelsen og anbefaler at det generelle forbud opretholdes. Norge har en målsætning om at stande alt udslip og anvendelse af bly inden 2020. Direktoratet mener at forbruget af blyhagl kan forventes at være på ca. 260 tons årligt.

Vi mener ikke at anvendelsen af blyhagl på vores enorme jagtområder, som vi har i Norge, vil skade miljøet. Vi mener også forskningen er mangelfuld på området. Jægere har siden forbudet blev indført, haft svært ved at forstå det. Hvis fremtidens forskning påviser at anvendelse af blyhagl til småvildtjagt i skov, fjeld og over åbent vand har store konsekvenser for miljøet, så vil vi naturligvis være åbne for at diskutere en ændring“, udtaler Espen Søilen, generalsekretær i Norges Jeger- og Fiskerforbund, til Adressa.no.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.