Register
A password will be e-mailed to you.

Døde aketræer baner vej for flere moser og vild natur.

De fleste asketræer i Danmark er ved at dø af sygdom. Mange steder står de i drænede moser. I statens skove bliver mange af moserne nu genskabt. I dag (19. oktober 2015) indviede Eva Kjer Hansen en genskabt mose, Ravnemosen, i Sønderskoven ved Aabenraa.

Tidligere stod der asketræer i mosen, som var drænet for, at træerne kunne gro der. I takt med at sygdommen asketoptørre har taget livet af træerne, satte Naturstyrelsen i foråret prop i grøfterne for at genskabe den oprindelige mose.

Mange af de døende træer fik også lov til at stå for at danne levesteder til fugle, insekter og svampe. I dag dækker vandspejlet ca. 10.000 m2 og har allerede tiltrukket arter som guldsmede, andefugle og spætter.

Med et lille, men smart indgreb er her genskabt et stykke natur, som har stor værdi for mange arter, og som naturelskere kan nyde. Aabenraa har fået en lille naturperle med Ravnemosen”, siger miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen.

De fleste asketræer i Danmark er ramt

Aabenraa er langt fra det eneste sted, hvor de døende træer giver flere moser og mere vild natur. De fleste af asketræerne i Danmark er ramt af sygdommen, og i stedet for at plante nye træer, genskaber Naturstyrelsen mange af de drænede moser.

Det spiller fint sammen med den linje, Naturstyrelsen i øvrigt har ift. den naturnære drift, som skaber mere vand og dødt ved i skovene.

I det østlige Sønderjylland er der særlig mange askemoser, og her arbejdes der for, at der bliver etableret yderligere ca. 50 moser i statsskovene.

En enkelt mose gør ikke hele forskellen for biodiversiteten, men mange bække små gør en stor å. De våde skovområder, som passer sig selv, er en billig og god måde at give os en rigere natur på”, siger Eva Kjer Hansen.

Pressemeddelelse fra Miljø- og Fødevareministeriet

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj