Register
A password will be e-mailed to you.

I går fremgik det af flere forskellige medier, at Kongehuset mere eller mindre havde jagtretten til sig selv i statsskovene. Statens skove udgør ca. 110.000 ha.

Kongehuset har “kun” jagtrettigheder til ca. 63.000 ha i de danske statsskove efter en 165 år gammel aftale. Denne ret har Kongehuset udnyttet til 4-6 kongejagter om året, desuden til enkeltmandsjagter på Bornholm og i Nordsjælland. Resten af tiden udbydes jagten af Naturstyrelsen til almindelige danskere jægere.

Der har været afholdt ca. 40 nyjægerjagter årligt i statskovene. Dette har miljøministeren fordoblet til 80 årligt. Her får nye jægere med nyt jagttegn mulighed for en førstegangs jagtoplevelse i statens skove. Disse jagter foregår primært på de kongelige områder.

Det samme gælder de tidligere repræsentationsjagter, som miljøministeren sidste år afskaffede og erstattede med invitationsjagter, hvor naturforvaltningsenhederne lokalt kan invitere jagtforeninger, naboer og borgere, der har gjort en særlig indsats lokalt for naturen. Der er i næste jagtsæson planlagt 80 invitationsjagter.

Der er altså ikke ”ubrugte regentarealer”. Alle arealer i statens skove er i brug og åbne for borgerne, og hvor jagt ikke er i væsentlig konflikt med andre interesser, er der jagt skriver Naturstyrelsen i en pressemeddelelse.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj