Register
A password will be e-mailed to you.

Så nærmer tiden sig for vores anden sæson med krage/skade-regulering i kolonihaveforeningen hvor min kammerat har hus, jeg har gået på jagt i snart 20 år, men først sidste år prøvede jeg regulering… Det var meget specielt pludseligt at gå og skyde imellem husene, og det skulle jeg lige vende mig til… det virkede jo helt “forkert”, selv hundene var lidt mistroiske i starten, da det jo normalt er dem forbudt at jage derhjemme…

Vi fik rigtigt mange hyggelige og spændende timer, og det blev til 29 husskader og 7 krager. Vi kunne nok have skudt det dobbelte, hvis vi havde stået de rigtige steder, men den erfaring rigere kan vi jo håbe på et endnu bedre udbytte i år.

At de andre beboere derude, igennem sommeren kom med meget positive meldinger om at de observerede flere småfugle nu, var jo glædeligt, og beviser at reguleringen har den ønskede effekt.

I efteråret var der dog om muligt endnu flere krager og skader end året før, så vi får nok travlt.

Både kammeraten og jeg har børn på omkring 8 år, som elsker at være med på jagt, men af og til bliver det for koldt, eller tålmodigheden slipper op… så her er det jo perfekt at huset ligger lige midt i det hele, og at de her hurtigt kan komme ind i varmen og hygge sig.

Glæder mig til at tage hul på den nye sæson.

18 Responses

 1. Visti Iversen

  Hej J.A.

  Jeg er selv i en jagtforening som er blevet kontaktet af en kolonihave forening der er plaget af skader og duer. Jeg er meget interesseret I at høre om dine erfaringer med at søge om regulering i kolonihave området, kontakt med beboere. Hvilke skydevåben I benytter, Politiets rolle (evt. tilladelse ) og andet. Kan jeg komme i privat dialog med dig?

  Mvh. Visti

  Svar
  • J.A.Jensen

   Hej Visti.
   Du skal kontakte den lokale vildtkonsulent, for at søge om tilladelse… du skal så udfylde et skema, om hvad du vil regulere… mener også at det skal anføres om der bruges skjul og lokkere, og om der reguleres med fælde, men det kan du læse dig frem til på skemaet så vidt jeg husker (det er kammeraten der sørger for det, da han bor i kolonihaven)
   Bestyrelsen skal så vidt jeg husker skrive skemaet under.
   Skovduer må mig bekendt ikke reguleres i kolonihaver… Desvære, for dem har vi også voldsomt mange af…
   Vildtkonsulenten kan give dig et sikkert svar 🙂
   Det er en god ting at beboerne får besked, og sætte skilte op ved hver indgang til kolonihaven de dage der reguleres.
   Vi bruger de alm. jagtbøsser, og da jeg for det meste bruger 3’er hagl på jagt, er det ofte dem jeg bruger, men mindre hagl kan sagtens bruges.
   Efter politiet havde været ude et par gange det første år, efter anmeldelser fra bekymrede mennesker der hørte skud, aftalte vi at vi ringede til vagthavende hver gang, så folk kunne blive beroliget 🙂
   Har du flere spørgsmål jeg kan hjælpe med, så bare “skyd” 🙂
   Knæk og bræk.

   Svar
 2. Gitte Larsen

  Hej Jensen,

  Tak for den løbende opdatering og jeg syntes da 33 skader er flot. Ingen tvivl om at 33 skader plus de unger de ville få i den kommende sæson, må og kan kun have en positiv effekt på alt andet dyreliv i foreningen.

  God påske. 

  Svar
 3. J.A.Jensen

  Så er det slut for i år, og det blev til 33 skader og 10 krager, så lidt bedre udbytte end sidste år, og på færre dage, bla. pga. vejret… så det er jo ikke så ringe 🙂

  Svar
 4. J.A.Jensen

  Vi skyder så mange og så længe vi må… Som sagt er det kun til og med udgangen af marts, men mon ikke vi får lidt flere 🙂  Der er sgi stadigæk mange.:)

  Go' weekend 🙂

  Svar
 5. Gitte Larsen

  Tusind tak for den løbende opdatering. Jeg formoder du  /I jager de bæster indtil sæsonen udløber?

  Du må have en god weekend.

  Mvh

  Gitte

  Svar
 6. J.A.Jensen

  Denne weekend var jeg alene, og fik 3 skader… men det er virkeligt "opsøgene arbejde" nu.                   (det gør det ikke mindre spændene) 🙂

  Svar
 7. J.A.Jensen

  En rettelse… man må faktisk regulerer med skydevåben til 15 april, men da der bliver åbnet for vandet i kolonihaven d. 1 april, og folk derfor begynder at være derude, stopper VI der…

  Svar
 8. J.A.Jensen

  Hej Gitte.

  Det er måske også bedst lige at det bliver næste sæsson, så der er tid til forberedelse…

  Vi lavede skilte med information om reguleringen, og hængte ved hver indgang, og alligvel var der mange der sidste år nærmest løb deres vej hvis de lige skulle ud og kigge til deres hus, og vi så gik rundt med jagtgeværer (trods de kender os) Vi aftalte også med politiet, (efter de havde været der et par gange) at vi lige ringede hver gang vi regulerede, så de kunne forklare folk der hørte skud, at det var iorden. Det også vigtigt at man kan komme ind i alle haver, da det er sjældent at fuglene lander på stierne.

  Jeg skal nok skrive en slut-status.

  Mvh. J.A.Jensen. 

  Svar
 9. Gitte Larsen

  Hvis jeg kender hende ret, så når hun ikke at komme videre med det i år, men jeg skal holde hende fast på at hun skal få det sagt til bestyrelsen, og bedt hende læse herinde, så de kan se sort på hvidt, at regulering rent faktisk hjælper vældig meget.

  Når i er færdige med reguleringssæsonen derude, er du så sød at smide en status herinde, jeg kan kan henvise hende til?

  mvh.

  Gitte

   

   

  Svar
 10. J.A.Jensen

  Hun skal nok skynde sig hvis det skal nås i år, da reguleringstiden slutter ved udgangen af marts. Men selv en enkelt eller to dages regulering kan jo have sin effekt, og jagt-foreningen kan jo nok stille med flere folk… vi har kun været 2-3 mand de dage vi har reguleret

  Fotsat god Weekend. Mvh. J.A.Jensen. 

  Svar
 11. Gitte Larsen

  Spændende og godt i får nedlagt så mange. Så er det lidt sjovere når effekten kan ses allerede efter et år.

  Jeg har givet min veninde et link til denne historie og opfordret hende til at gøre bestyrelsen opmærksom på muligheden for regulering og et samarbejde med den lokale jagtforening, som jeg er sikker på heller end gerne vil komme og hjælpe.

  God weeekend.

  Mvh.

  Gitte

  Svar
  • Berit

   Og mange steder i verden har de skudt så mange elefanter og andre dyr, at der ikke er flere tilbage, synes du det er spændende?

   Svar
 12. J.A.Jensen

  Så er vi oppe på 23 skader og 6 krager, det bliver sværere og sværere da det jo ikke er dumme fugle, og vejret har heller ikke været med os… men mon ikke vi får flere i år… der er stadigvæk masser af dem.

  Svar
 13. J.A.Jensen

  Første weekend af reuleringengen, er nu overstået.

  To mand fik vi 14 husskader og to krager, jeg skød syv husskader og begge krager, men der er stadigvæk  lang vej til et antal der passer…. der er alt for mange…

  Håber at resten af sæssonen giver lige så godt.

  Svar
 14. J.A.Jensen

  Hej Gitte.

  Krage/skade-reguleringen starter først d. 1/2 Så der går lidt endnu… Jeg er helt enig i at skovduerne også er overvældene i antal, men de må mig bekendt ikke reguleres i kolonihaver (endnu) Dette kunne jeg personligt ønske, da der i "vores" kolonihave, og en masse andre steder jeg kommer er problemer hen over sommeren, med store mængder due-møg… Bla. i mine forældres have som er ca 40 x 30 meter har der de sidste 3-4 år været mindst 4 yngle-par hvert år (som jo nærmest ligger på næste hold æg før ungerne er ude af reden), og det er blevet til ca. 1 skovlfuld møg om dagen der skulle fjernes for at man kunne bevæge sig rundt uden at vade i det, og rent sunhedsmæssigt har børnebørnene været i lidt "strammere" snor mht. at kravle rundt på græsset.

  At reguleringen havde effekt var jeg ikke i tvivl om, men blev alligevel glædeligt overrasket over at det på første sæsson var så meget… Og det kan kun anbefales.

  Hvis der ikke reguleres i venindes kolonihave, skal man jo lige omkring bestyrrelsen, og derefter kontakte den lokale vildtkonsulent… Det var det min kammerat gjorde, og det er egentligt ikke så omstændigt.

  Mvh. J.A.Jensen.

  Svar
 15. Gitte Larsen

  En af mine veninder og hendes kæreste har en kolonihave, og gud hvor er der bare mange skader og duer. Jeg syntes ikke der er så maneg krager, eller jeg har i hvert fald ikke bemærket det.

  Har du været på reguleringen i år? Hvis ja, hvordan gik der så?

  Syntes der er en god ide, så alle de ældre kan nyde de små havefugle, som du der uden tvivl vil komme flere af.

   

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj