Register
A password will be e-mailed to you.

Miljøministeren beder Vildtforvaltningsrådet om at se nærmere på reglerne for regulering af ringduer i september og oktober.

Det gør indtryk på mig, at vi regulerer så mange ringduer i september og oktober, hvor nogle af duerne stadig yngler. Det vil jeg have Vildtforvaltningsrådet til at se på straks.

Det er miljøminister Kirsten Brosbøls kommentar til DRs oplysninger om omfanget af tilladelser til at regulere ringduer i september og oktober. Hun vil nu bede Vildtforvaltningsrådet om igen at se på reglerne, der blev indført efter indstilling fra et enigt råd i 2010. Vildforvaltningsrådet består af Landbrug & Fødevarer, Friluftsrådet, Dansk Ornitologisk Forening, Danmarks Naturfredningsforening, Danmarks Jægerforbund, Dyrenes Beskyttelse og Dansk Skovforening.

Vi har en solid bestand af ringduer, men det er etisk forkert at regulere fugle, mens de yngler, hvis det ikke er strengt nødvendigt“, siger miljøminister Kirsten Brosbøl.

Ifølge Aarhus Universitet er bestanden af ringduer stor og stigende, og der flyver op mod fem millioner ringduer over Danmark om året. Naturstyrelsen udsteder tilladelser til regulering af ringduer efter en bekendtgørelse. Ansøgerne søger styrelsen om tilladelserne elektronisk på tro og love.

Jeg har ikke grund til at tro, at borgerne giver forkerte oplysninger. Det drejer sig om nogle kriterier, der muligvis er lidt for brede, og det skal vi selvfølgelig rette op på“, siger Kirsten Brosbøl.

Læs pressemeddelelsen på miljøministeriet hjemmese.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj