Registrer
Et kodeord vil blive e-mailet til dig.

Denne opskrift er med mange forskellige slags tilbehør, men det kan i princippet laves som man vil. Kødet fortjener ihvertfald noget lækkert tilbehør!

Opskrift til 4 personer

Rådyrhalsen

  • 1 rådyrhals
  • 2 løg
  • laurbærblade
  • tørrede enebær
  • 1 fennikel
  • 3dl portvin eller rødvin(tilsæt 2-3 tsk rørsukker hvis du bruger rødvin)

Hak løgene og fennikelen groft og læg det i bunden af en stegeso(jeg brugte en Römertopf). Brun rådyrhalsen af på en brandvarm pande i lidt olie. Læg nu kødet i stegesoen og hæld portvinen og krydderierne ved. Sæt stegesoen i ovnen ved 100gr i 8-9 timer. Kødet kan herefter plukkes af benene og væden fra stegesoen koges ind til der er 1 dl. Hæld stegeskyen over det plukkede kød og smag til med salt og peber.

Syltet majroe og glaskål

  • 2 majroer
  • 2 glaskål
  • 1 dl eddike
  • 100gr rørsukker

Kog eddiken sammen med sukkeret til det er opløst og hæld det over glaskålen og majroerne der er skåret i papirtynde skiver på en mandolin. Lad det trække på køl i mindst en time inden servering.

Kartoffelmos:

  • 6 store bagekartofler
  • 250gr smør
  • Havsalt

Bag kartoflerne til de er helt møre, og pres dem igennem en kartoffelpresse(eller brug et mosejern). Hæld smørret, der er smeltet, i og pisk/blend til mosen er helt glat. Smag til med havsalt.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.