Register
A password will be e-mailed to you.

Ingredienser (Forret til 4 personer)

  • 400gr brystfilet af Canadagås (ca. 2 stk)
  • 1 L ande- eller gåsefedt
  • Salt
  • Sukker
  • Hvidløg
  • Timian
  • 2 rødløg
  • 4 plader butterdej (frost)
  • 200gr blåbær
  • 25 gr smør
  • En sjat fløde
  • 1 dl portvin

Fremgangsmåde

Kødet confiteres først.

Bland rigelige mængder salt og sukker (halvt af hver) med timian og finthakket hvidløg. Tør brystfileterne godt af, og gnid dem godt ind i krydderblandingen. De skal være dækket af et godt lag. Put kødet i en luftæt beholder og lad det stå på køl i ca. 1 døgn.

Kødet skylles helt rent, og tørres af så det er helt tørt.

I en gryde smeltes fedtet og det varmes langsomt op. Kødet lægges i fedtet og skal nu ”koge” i fedtet i mindst 3 timer. Det må kun lige boble i ny og næ, ikke fritere eller boble voldsomt.

Kødet lægges i en beholder igen, og dækkes med fedtet og sættes på køl. Det har bedst af at hvile et døgns tid inden man bruger det. I denne form er det konserveret så det kan holde mindst 6 måneder. Brystfileterne kan enten brunes i ovnen 20min ved 200gr og spises som de er, eller bruges til rilette.

Butterdej rulles ud og puttes i forme, f.eks ramakiner eller rigtige tarteletforme, og bages indtil de er gylde og sprøde.

Blåbærrene og portvinen simrer i en gryde indtil det har marmeladekonsistens. Smag til med citron og salt.

Det confiterede kød skilles ad og steges med rødløg i smør og tilsættes et skvæt fløde undervejs.

Tekst og Foto: Lars Justesen, Sjønne’s Mad – http://sjoenne.com/blog

Tartelet med canadagås

Læs også: Gåsejagt i Sverige

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj