Registrer
Et kodeord vil blive e-mailet til dig.

Ingredienser til 4 personer:

  • 4 stk. edderfuglebryst
  • 150 gram røget bacon i tern
  • 1 stort løg, grovhakket
  • 250 gram champignon
  • Smør og olie
  • Fløde
  • Evt. lidt fond eller bouillon
  • Lidt maizena
  • Citronsaft
  • Salt og Peber

Marinade:

  • 2,5 dl kærnemælk
  • 0,5 dl vand
  • 2,5 dl eddike
  • 3 fed hvidløg
  • 2 laurbærblade
  • Meget salt og peber
  • En del chili flager

Fremgangsmåde:

Alt fedtet skal skæres af edderfuglebrystet, da det kan give en trannet eller fiskeagtig smag.

Rør marinaden sammen Bryststykkerne skæres i tern eller skiver og lægges i marinaden i 2 døgn. Efter marineringen tages stykkerne op og aftørres med køkkenrulle. Gnid dem med salt og peber og brun dem af i hed olie i en gryde. Tag derefter kødet op og kast fedtstoffet væk.

Kom lidt smør i gryden og svits løg og bacontern. De afbrunede kødstykker kommes nu igen ned i gryden sammen med løg og bacon. Der hældes nu halvt fløde og halvt vand ved, eller endnu bedre halvt flæde og halvt bouillon, så det næsten dækker kødet. Lad herefter retten stå og småsnurre i ca. 30-40 minutter eller til de er helt møre.

De sidste 10 minutter kommes svampene ved. Tag kødstykkerne op og jævn saucen ganske lidt med maizena udrør i lidt fløde. Smag saucen til med citronsaft og – hvis det er nødvendigt – med salt og peber. Servere edderfugle kødet med saucen sammen med hvide eller brasede kartofler og gerne lidt letkogte grønsager til.

Leave a Reply

Your email address will not be published.