Register
A password will be e-mailed to you.

Trofæbehandling af vildsvin

vildsvin fra polen

I denne billedserie bruges en lille svensk Keiler. På svensk kaldes dén en galt, og så er dette vildsvin en års-unge.

trofæbehandling vildsvin 1

Det skinnede og frosne hoved skæres let med en fukssvans – ca 3-4 cm fra tænderne, mod trynen. (Tænderne sidder inde i over- & underkæben, med retning mod øjnene)

trofæbehandling vildsvin 2

Alt afhængig af grydestørrelse skæres stykket med tænderne så stort som muligt. (Det er ikke til at sige hvor langt tænder sidder inde i kæben)

trofæbehandling vildsvin 1

Det frosne hoved er vanskeligt at holde på, så en savbuk er behjælpelig.

trofæbehandling vildsvin 4

Dét frosne og udskårne kæbeparti er klar til kogning.

trofæbehandling vildsvin 5

Kæbepartiet lægges i gryden – og der fyldes op med kogende vand så dét dækkes.

trofæbehandling vildsvin 6

Lad det stå og simre / småkoge i halvanden til to timer

trofæbehandling vildsvin 7

Det mørt-kogte kæbeparti falder mere eller mindre fra hinanden.

trofæbehandling vildsvin 8

Hvad der ikke falder fra, må man lige pille af… hundene er vilde med det møre svinekød.

trofæbehandling vildsvin 9

Med yderst forsigtighed knuses kæberne! Jeg havde ikke noget stemmejern ved hånden, derfor brugte jeg en økse. (Tænderne er papirtynde og meget skrøbelige, så man mærker ingen modstand ved fejlslag med stemmejern, økse eller lign.)

trofæbehandling vildsvin 10

Det færdige resultat 7,15 cm – hvor tænder er tømt for kød / ”snask” med et lille stykke ståltråd.

Hent hele “Trofæbehandling af vildsvin” i PDF – Lige til at gemme eller printe ud.

Trofæbehandling vildsvin.pdf

2 Responses

  1. Henrik

    Meget fint. Tak. Men hvad så med de NÆSTE skridt? Udfyldning. Plademontering. Der mangler virkelig instruktion på nettet.

    Svar
  2. J.A.Jensen

    Hej Holm, det er en meget fin og godt illustreret forklaring, som jeg godt kunne have brugt i 2008, da jeg ganske uventet pludseligt stod med min første keiler i sverige, jeg måtte gå forsigtigt til værks med trofæet, men havde ikke så svært ved at se hvor tanden gik til, jeg kunne efter kæben var kogt, ret nemt "smutte" tanden bagud af kæben, om det var rent held ved jeg ikke. Jeg kunne ikke lægge billede ind her, men har skrevet en historie, hvor der er billede med, og en lidt mere fyldest-gørene forklaring på hvordan jeg gjorde.

    Mvh. J.A.Jensen

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.