Register
A password will be e-mailed to you.

Svinebranchen i Danmark protesterer højlydt over, at Klelunds Plantage i første omgang vil udsætte 20 vildsvin, for at skabe en mere varieret natur i området, skriver JyskeVestkysten.

Svinebranchen er bekymret for svinepest, og at besætninger i Danmark skulle kunne smittes via vildsvinene, det er derfor modstanden er så stor, da landmanden kan miste sit levebrød, hvis svinepest rammer hans grise.

Tidligere på året blev der udgivet en projektbeskrivelse omkring projektet, den kan læses via dette link, og i rapporten beskrives blandt andet, at vildsvinene vil bidrage til en større biodiversitet i området, samt at publikum får mulighed for at opleve dyr, som ellers er forsvundet fra den dansk natur. Vildsvinene vil leve i et indhegnet område.

En af de indsigelser svinebranchen har, er at der vil blive lukket ned for svinetransporter på enkelte offentlige veje. Branchen er bekymret for, at hvis det sker her, vil det kunne danne præcedens for andre steder i landet.

Nu venter man på, at høringsvarene er blevet gennemgået, og Jægernes Magasin tager sagen op igen, når der ligger en klar afgørelse.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj