Register
A password will be e-mailed to you.

Hvem har taget hønseneMette Jensen har sendt følgende spørgsmål og billeder:

Håber nogen kan hjælpe med at løse dette lille mysterium…??

I forbindelse med at vores hønsegård er blevet “tømt” her i weekenden, og der er blevet dræbt 10 høns natten mellem fredag og lørdag og yderligere 2 høns og en hane natten mellem lørdag og søndag, har vi rundt om vores hønsegård fundet nedentående spor i sneen.

Der er ikke brud på hegnet, hvorfor vi tror at det må være noget der kan klatre ind. Der er ikke taget nogen dyr med ud, men noget af dem er spist.

Som sagt håber vi at kunne finde ud af hvad det er for en bandit, og om vi evt. skal gøre noget???

Med venlig hilsen

Mette Jensen

spor i sneen

spor i sneen

spor i sneen

spor i sneen

 

 

Hjælp Mette Jensen, og kom med dit bud på et dyr samt, hvordan hun skal forhindre at det sker igen. 

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

9 Responses

 1. Hans Jensen

  Jeg har også problemer med husmår på loftet. Men jeg kan ikke finde ud af, hvad forskellen er på husmår og alm. mår. Er det samme dyr – og kan de begge betragtes som værende skadedyr, så man kan få dem bekæmpet ?

  Svar
  • Jørgen Jensen

   hej Hans
   den “alm. mår” er en skovmår, den er sky og sjælden og desuden totalfredet.
   har du den på loftet er det stensikkert en husmår.

   Svar
 2. Dan Christiansen

  Hej Mette.. En stor Mår er mit bud.. Sporene kan se lidt større ud hvis der har været tø-vejr, så det må være forklaringen. Sæt en fælde, eller ring og få hjælp hos en lokal jagtforening.. Hilsen Dan

  Svar
 3. J.A.Jensen

  Hej. jeg fandt forleden dag spor af mår i sneen i mine færældres have, jeg lægger et par billeder ind her på siden (under "billeder") som måske kan give dig en bedre ide om hvem synderen har været.

  Mvh. J.A.Jensen.

  Svar
 4. J.A.Jensen

  Den er lidt svær, men mårens spor er ca.3-3½ cm lange, minkens er ca. 4-5 cm. lange, så mit bud er mink. Den lokale vildt-konsulent vil nok kunne hjælpe jer med hvad i kan gøre, og som Arne skriver ville jeg også få lukket helt af, for det er da brand-ærgerligt at komme ud til en "rydet" hønsegård.

  Mvh. J.A.Jensen.

  Svar
 5. Arne Kjeldsen

  Hej Mette,

  Ræven vil normalt æde hønsene eller tage dem med og så kan resterne findes inden for 100 meter, men sporene og fremgangsmåden minder ikke om en ræv.

  Mink og mår vil ofte dræbe alle hønsene i form for blodrus, men de tager dem ikke med, hvilket heller ikke er tilfældet, som du beskriver det. Spornene minder mest om en mår (husmår vil jeg tro) fremfor mink spor. Mit bud er, at du har haft en husmår forbi. 

  Hvad kan du gøre? Sørge for at hønsehuset er lukket hel af, så den ikke kan komme ind nogen steder og de behøves kun et lille hul eller sprække for at komme igennem.

  Håber du kan bruge det.

  Med venlig hilsen

  Arne

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj