Register
A password will be e-mailed to you.

Efter en meget kold, våd og tåget morgen med harer, fasaner, ænder og ræv tæt på, men ingen buk desværre.  Jeg hørte et skud og det gipser da lidt i en når det brager af sted. Klokken 06.00 kunne jeg for første gang se mere end 50 meter. Tågen var simpelthen for tyk her i Århus. Har aldrig set noget lignende.

Efter at have hentet morgenbrød, spist det og nydt lidt kaffe i ro og mag foran fjernsynet, tænkte jeg at jeg hellere måtte tage en lur. Jeg vågner op 20 minutter senere, godt irriteret over, at jeg ikke kunne sove mere og i en pøl af mit eget savl.

Nå, ned med noget frokost i form af to hele rugbrødsmadder så af sted igen. Den gamle sagde at en eftermiddags pürch var overvurderet på vores mindre jagt stykke.

Efter at have gået (ikke særlig lydløst) i skælkanten kommer der 2 råer ud foran mig med en afstand på 30 meter. Jeg står lavt i forhold til dem, da de står midt på en bakketop. Derfor har jeg mulighed for at gemme mig lidt. Jeg lusker op på bakken for at se om bukken skulle være der.

Men inden jeg når at gå et eneste skridt, kommer han ud samme sted som de to andre dyr. Han kigger direkte på mig, og vi har øjenkontakt i 10 lange sekunder. Han vælger lige så roligt at traske videre ud i majs stubbene.

Jeg lusker efter og ser dyrene gå på den anden side af bakken og tænker at hvis jeg skal nå det i dag, så skal det være nu. Og lige nu!

De ser mig kravle efter dem med min skydestok, og de sætter derfor i et let trav hen mod skælkanten. Jeg skynder mig at få mit åndedræt i ro, og placerer min jagtriffel Voere Titan II med sigtekikkert 4-12×56 ASTRO Eagle Eye med rødpunktssigte i trådkorset (en fuser-japaner som min far kalder den, men den er rigtig god!) op på min skydestok og finder bukken med det samme. Jeg pifter en enkel gang og et split sekund efter stopper han. 5 meter fra skælkanten får han en hjertekugle med fuld gennemskud af en 10.1 Grams Norma Vulkan. Han går 40 meter og forender i skælkanten.

Aften- og morgen pürch er overvurderet.

OG det kan godt være, at det ikke er den største buk, men det er den første og den flotteste jeg har skudt indtil videre. Jeg er tilfreds!: D

Bukkejagt historie af Stefan Boldsen Hansen

One Response

  1. Thomas

    Nej, det er ikke verdens største buk, men det lyder til at du har haft en god oplevelse og for mig vil det altid være vigtigere end størrelsen af opsatsen. Mine bedste oplevelser har jeg haft med mine 2 mindste bukke.
    Tillykke og velkommen i bukkejægernes klub !

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.