Register
A password will be e-mailed to you.

Selvom kalenderen siger det er efterår, så vokser græsset stadig. Husk derfor at dine slåede spor stadig skal vedligeholdes. Når vegetationen holdes kort er den allermest attraktiv for både harer og råvildt. Dels er græssets næringsindhold størst og der sikres friske grønne skud, som der ofte er mangel på ude i landbrugslandskabet.

En god tommelfingerregel siger, at græsset er ved at være for højt, når det er højere end dine gummistøvler.Ud over at det kortslåede græs er en god fødekilde, for flere at vores vildtarter, har de slåede spor også en vigtig funktion som varmestue for især hønsefugle og harer. Derudover peger undersøgelser på, at især områder med en ældre ikke omlagt vegetation er vigtig for biodiversiteten.

højt græs markvildt.dk

Højt græs er ikke attraktiv føde for harerne. Foto markvildt.dk

Gummistøvletesten i praksis. Her består højden ”testen”. Foto markvildt.dk

Gummistøvletesten i praksis. Her består højden ”testen”. Foto markvildt.dk

Simon Østergaard, Herregårdsskytte og vildtforvalter, fortæller i dette videoklip [7:55-8:43] om betydningen af tætslåede spor for harebestanden på Brattingsborg Gods.

About The Author

Markvildt.dk en portal for viden om markvildt. Danmarks Jægerforbund står bag et projekt, der skal få markvildtet tilbage på marken. Markvildt er det vildt, der har sit primære levested i agerlandet. Særligt er der i disse år fokus på hare og agerhøne. Der er brug for en indsats, og Danmarks Jægerforbund har i samarbejde med en lang række andre grønne organisationer igangsat et projekt, der skal skabe bedre vilkår for markvildtet gennem etablering af et landsdækkende net af markvildtslav. Indsatsten bygger på forvaltningsplanerne for hare og agerhøne, som er udgivet af Naturstyrelsen. Læs mere på markvildt.dk eller læs hvordan du kan være med til at starte et markvildtlav: http://markvildt.dk/media/Markvildtslav_2013.pdf Artikler og billeder fra markvildt.dk, bringes med Deres tilladelse på Jægeres Magasin-

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj