Register
A password will be e-mailed to you.

Hvad skal man vælge

Jagttegnet er i hus og hvad så? Hvor og hvordan kommer man på jagt. I dag er der jo rigtig mange som tager jagttegn i en mere moden alder. Man vælger det måske, fordi man trænger til at komme ud i naturen. Der går lidt ”Nak og æd ”eller” Bonderøv” i den, begge to udmærkede tv programmer som jo handler om at vi kan færdes på mange måder i naturen og være i kontakt med denne.

Da Farfar var ung

Da farfar var ung, gik det nærmest i arv, det at gå på jagt, og man kendte tit, en som havde et stykke jord man kunne gå på, eller man kunne benytte sig af den frie jagt på sø territoriet, som var billig men besværlig, Hvad den jo stadig er.

I dag

Nu om stunder, hvor gennemsnits alderen på en nyjæger, tit og mange gange er på den anden side af de 30 år, ja så er man ikke lige klar til at skulle bruge en masse tid, på først at skaffe sig en båd og så bag efter at sætte sig ind i, hvordan man gør derude på vandet. Så er der muligheden for at leje et stykke jagt hos en lodsejer, men det er tit skruet op i nogle priser af en anden verden. Eller man betaler et medlemskab i et konsortium, hvor man ikke rigtig kender nogen og hvor det kan gå mere op i uenighed end egentligt jagt.

Hvad gør man så

Det bedste råd der skal lyde herfra, er, tag kontakt til nogen som har erfaring med diverse jagtformer, lyt til deres råd. Hvis det er jagten på vandet, ja så snak med nogen som har prøvet det. En måde at skabe kontakten på, er ved at tale med nogen fra den lokale jagtforening, Land eller strandjagt forening og er det et selskab/konsortium som står på ønskelisten, ja så er det igen en god idé, at tale med nogen som har været der før, nogen som har draget deres erfaringer. På den måde kan mange penge være sparet og endelig givet godt ud.

Er i en mindre gruppe som ønsker at leje en jagt og ikke kan komme i kontakt med nogen som kender den, ja så få en kyndig til at se den lidt an, sammen med jer, inden i binder jer for noget. Det kan bare være en moden Jæger, som har erfaring med sådanne jagter. For der er virkelig mange fald grubber der ude, og hvor har man tit hørt om, hvordan mange uerfarne er blevet taget grueligt ved næsen.

Det kan blive nogle dyre lære penge.

Du er altid velkommen til at spørge om gode jagtråd i vores jagtforum.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj