Register
A password will be e-mailed to you.

For 30 år siden blev det besluttet at bukkejagt om foråret, ikke længere måtte udøves med hagl.

Den gang var det ikke ualmindeligt for jægere, som kun var i besiddelse af et haglgevær, at tage på bukkejagt om foråret. Jagten blev foregik ved at jægeren satte sig i et levende hegn, gære, grøft eller lignende og ventede på at bukken ville ud på de tilstødende marker, for at esse.

Den maksimale anbefalede skudafstand til råvildt i flugt med hagl er 20 meter, hvilket også var tilfældet for 30 år siden.

Der blev oftest skudt til bukkene på for lange afstande og oftest stod bukken mere eller mindre stille. Chockeffekten fra skuddet er væsentlig nedsat, når vildtet ikke er i bevægelse, hvilket stiller endnu større krav til skudafstanden. Læs mere om haglpatroner.

Det betød at mange bukke blev anskudt og gik rundt med hagl i kroppen, men bukkejagt med haglgevær blev forbudt i forbindelse med revision af jagtloven i 1982 og trådte i kraft i 1983.

Det har lige siden 1983, kun været tilladt at udøve bukkejagt om foråret (Periode 16. maj – 15. juli) med jagtriffel.

Traditionen for bukkejagt med riffel er den stille pürschjagt i de tidlige morgentimer eller i de sene aftentimer inden solnedgang.

Læs også: Huskeliste til bukkejagt

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj