Register
A password will be e-mailed to you.

2 min fra og have skudt sin første buk

raabuk2Jeg havde været heldig den første dag og havde skudt 2 bukke, så var min lyst styret, så jeg kontaktede Aalborg jægerklub og spurgte om de havde en ny riffeljæger der ikke havde noget rifflejagt, og kunne tænke sig at komme op til mig og prøve lykken. Han ville sende en mail rundt og dagen efter ringede der en der gerne ville sige tak til tilbudet.

Søndag den 27/5 kom han op, og vi fik snakket om hvordan vi greb aften an og om jeg skulle gå med eller om han selv ville prøve, han ville gerne have jeg gik med som guide og hjælper, nu når jeg kendte området.

Det første sted jeg ville ha været ud kunne vi ikke komme, for landenmanden vi har jagten ved, havde været ude og lave noget mark arbejde, og havde sat sin traktor fast lige foran skydestigen, så det var nok ikke så sjovt og sidde og se på sådan en rød ting. så vi satte os på en forhøjning for enden af en skov.

Efter og ha venter på bukken i 2 timer, blev vi enig om vi ville prøve og pursch, vi kom frem til det første læbælte og kom omkring og så en flot gaflebuk ude på 500 til 600 meter, og jeg viste vi skulle et godt stykke rundt om den for og kunne få et godt kuglefang og ind på 100 meter. Vi komme rundt om og havde vinden i mod os og solen i ryggen, så det kunne ikke være bedere, nu skulle vi bare 200 meter længere frem, så det var ned på knæene og stille frem af. vi kom ind på 100 meter og fik skydestokken sat op, og han fik rifflen op og klar til skudt, lige i det han afsikrede, vendte bukken 90 grader lige i mod os og stod bare og kiggede på os. og på det tidspunkt var det 2 min før lukke tid. sådan stod han i 4 min, så vendte han sig igen, men der var det forsent, der var solen gået ned.

Vi satte os, så på bukke 100 meter længer fremme, så han kunne få sin puls ned igen, som han sagde : “jeg skal lige have mit hjerte på plads igen” han havde haft en utrolig oplevelse, og vi prøver igen en anden dag.

One Response

 1. Gitte Larsen

  Hej Peter,

  Hvor blev jeg glad og stolt af at være jæger da jeg læste din historie! Jeg syntes der gennem de seneste år har været en tendens i dagens Danmark til at "rage" til sig og ikke tænkte på andre. Men din historie fortæller meget om, hvordan rigtig mange jægere er, nemlig det at dele ud og hjælpe andre. Jeg har dog aldrig hørt om nogen der giver en bukkejagt gratis, så nye bukkejægere for mulighed for at prøve denne jagtform.

  DET ER STORT AF DIG. Rigtig godt gået.

  Jeg er sikker på, at jægeren du havde med, fik en mindst lige så stor oplevelse og et rigtig godt indblik i bukkejagt, selvom personen ikke fik skudt bukken.

  Jeg håber det lykkes jer at få bukken senere på sæsonen.

  Knæk og bræk

  Mange jæger hilsner fra Gitte 

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj