Register
A password will be e-mailed to you.

J.A.Jensen har sendt os en video, som en del af hans kommentar til Invasive arter i Danmark.

J.A.Jensen’s kommentar til Invasive arter i Danmark

Udover en sort svane der for mange år siden havde slået sig ned i Damhussøen, har jeg af invasive arter kun set mink, men til gengæld nogle gange efterhånden. En kammerat og jeg fisker en del i Lyngby sø, og en dag jeg havde fanget en gedde som havde en god spise-størrelse lå den nu renset og pakket i en pose under bænken som vi sad på, pludseligt rørte posen på sig, det var en mink der var helt ligeglad med at vi sad “lige ovenpå”, den så bare et nemt måltid, vi fik jaget den væk fra fisken men så let gav den ikke op, istedet for at stikke af sprang den rundt imellem fiskegrej og anden oppakning, hele tiden forsøgte den at komme hen til fisken, med det resultat at den røg i vores fanstnet, som min kammerat lige når at få fat i før den var ude igen, først da jeg begyndte at “jage den” med en kæp, stak den af, min kammerat fik lidt film af “jagten”…

På en kajaktur med min far og svoger; også på Lyngby sø, sejlede vi først op ad mølleåen, her løb pludseligt en mink med en krebs i munden inde på bredden, vi “fulgtes” ca. 100 meter. 
Senere inde i kanalerne på nordsiden af søen, var vi gået i land for at strække benene lidt, og stod nu på en bro og fik en tår at drikke, da noget puslede i sivene lige ved kanten af broen, jeg så straks at det var endnu en mink, jeg skyndte mig at gøre kameraet klar til at filme, men nåede ikke at få hende med før hun var ovre stien og forsvundet på den anden side, men nu fulgte ikke mindre end 7 unger som jeg alle fik på film.

Kan 2 mink blive til 8-10 stykker pr. sæson, kan man jo kun frygte hvor stort problemet vil blive fremover. Udover krebs og fisk æder minken jo alt hvad den kan fange, også fugle, og i Lyngby sø hvor jeg er kommet hele mit liv syntes jeg at kunne se en klar nedgang af antallet af bla. toppet lappedykkere.

Jeg ved der bliver gjort meget, for at komme problemet til livs, spørgsmålet er bare om det kan nås..?

Kan vi nå at komme problemet med invasive arter til livs?
Hvad er din holdning? Skriv din kommentarer herunder.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj