Register
A password will be e-mailed to you.

I går udsendte Naturstyrelsen en pressemeddelelse, hvor der bliver åbnet op for flere jagter på statens arealer. Vi har talt med formanden for Danmarks Jægerforbund, Claus Lind Christensen og Vicedirektør Peter Ilsøe fra Naturstyrelsen.

Danmarks Jægerforbund

Danmarks Jægerforbund er ganske tilfreds med at styrelsen har lyttet til ønsket om flere nyjægerjagter. “Vi har gennem det sidste 1,5 års tid været i dialog med styrelsen om flere nyjægerjagter på statens arealer. Vi havde et ønske om 2.000 flere pladser til nyjægere, og med 80 nyjægerjagter i alt, ser det ud til at vores ønske er efterkommet“, siger Claus Lind Christensen.

Naturstyrelsen

Det har været en proces gennem det sidste halve års tid, hvor vi bl.a. søgte inspiration i ønsket fra Danmarks Jægerforbund angående flere nyjægerjagter. Jægerforbundet eller andre af forbundene, har ikke haft indflydelse på udfaldet eller være involveret i processen“, siger Peter Ilsøe, Vicedirektør i Naturstyrelsen.

Er årsagen til ændringen et ønske om at få flere jagtlejeindtægter? “I bedste fald går økonomien i vores driftsplaner i nul. Ændringen betyder ikke kun mere jagtudlejning. Faktisk vil det samlede areal som udlejes til jagt blive mindre. Vi skal også tage hensyn til andre brugergrupper, som fx mountainbikere, hvorfor andre arealer ikke vil blive genudlejet” siger Peter Ilsøe.

Afskaffelse af repræsentationsjagterne og årets slyngeljagt til Naturstyrelsens ansatte, skal kompensere for den manglende jagtlejeindtægt. Det er disse jagter der fra næste jagtsæson vil blive udbydt til almindelige danske jægere. Sidste år blev dagjagterne udbudt for mellem 5.000 og 6.000 kr.

Læs også: Salg af dagjagter – Primært kronvildt – begynder i dag

Han understreger, at ændringen ikke skyldes “kammerateri” når gæster blev inviteret til repræsentationsjagterne. “Retningslinierne er meget klare”.

Ingen enkelmandsjagter

Flere dagjagter vil være med til at kompensere for den manglende jagtlejeindtægt. Salg og gennemførelse af dagjagter vil foregå på samme måde som den udføres i dag. Et given antal pladser udbydes til salg via Naturstyrelsen hjemmeside, og jagten gennemføres under Naturstyrelsens ledelse.

Der vil som udgangspunkt ikke blive tale om salg af dagkort til enkeltmandsjagter.

3 Responses

 1. Allan Gorm Pedersen

  det forlød i pressen igår, at jagter bl.a. skulle gå til jægere i foreningerne, som pga særlig indsats har gjort sig fortjent til det. Det kan virkeligt starte et system af nepotisme og ævl og kævl med små konger, som deler ud af goderne.
  Lodtrækning må være det rigtige.

  Svar
 2. Kirsten Rasmussen

  På tide at denne oldtidsregel blev afskaffet. Det er folket der ejer jorden og derfor god logik at folket skal få muligheden først.
  Respekt for at vi endelig har en minister der tør gøre mere for os jægere.

  God jul

  Svar
 3. Mogens Nielsen

  Det er meget fornuftigt at nedlægge repræsentationsjagterne og i stedet udbyde disse til os almindelige jægere. Det skulle have været gjort for mange år siden.
  Statens område ejes af os alle og ikke kun de få heldige der kunne fedte sig til en plads på disse jagter.
  Jeg vil ikke selv købe en plads, synes prisen er i overkanten. Men nu får mange flere muligheden.

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.