Register
A password will be e-mailed to you.

jagtbillede
I dag lykkedes det endelig, at få min første billy Goat med bue. Jeg kørte op på bjerget tidligt i dag, da det var for varmt for mig nede ved huset, og oppe på bjerget er det normalt lidt mere luftigt.

Det var det heldigvis også i dag, ikke den bedste vind at jage i men pyt.

Jeg fik spottet gruppen af geder, som jeg vidste havde en god billy imellem. Jeg kørte en omvej for at komme ud af vinden, og sparre en times vandren. Da jeg ankommer til den anden side af kløften, går alle gederne helt nede i bunden, så det var noget af en gå tur jeg kom ud på alligevel.

Jeg begyndte langsomt min nedstigning, mens jeg prøvede at holde mig skjult bag klipper og buske, på vej ned til gederne. Da jeg kommer ned, ser jeg den gode sorte Billy, jeg har vært ude efter de sidste 3 gange.

Men heller ikke i dag så det ud til, at det ville blive muligt med en passende skudafstand til ham. Jeg udvælger mig derfor en anden Billy, med en anden type horn og får mig pürschet ind til ham.

Da jeg er tæt på ham, begynder bukkefeberen at rase i kroppen, ca 20m fra mig går en rigtig fin buk, og det er mit store ønske at nedlægge en sådan med bue!

Da jeg afgiver mit skud er afstanden 21 meter, ingen vind, da han står lavt i en 35 graders vinkel til mig holder jeg meget lavt, og pilen sider perfekt mellem de to første ribben bag skulderbladet. Da pilen træffer dyret springer han fremad, som en råbuk med en perfekt bladkugle. Han løber nu bort med pilen stikkende ud af siden, og jeg kan herfra konstatere rigeligt med sweiss, efter 200 meter triller han ned af en klippeside, og forender 50 meter længere nede i dalen.

Da jeg kommer ned til ham, ser jeg at det er en ca 13 år gammel Billy, som havde et rigtigt fint sæt horn. Denne race sætter ikke snoede horn op, da der ikke er angorageder iblandet. Hvilken kanon dag, efter nogle billeder, tager jeg mine ting på nakken, samt hovedet af geden og begynder den lange opstigning som tager mig 1½ time, det er en træt og meget stolt jæger der kommer op fra dalen denne aften.

I det svindende aftenlys tænker jeg på, hvor vidunderligt det er, at Diana også tilsmiler mig under disse fremmede himmelstrøg.

3 Responses

 1. Arne Kjeldsen

  Hej Rasmus,

  Det har du selvfølgelig ret i. Man sætter sine egne grænser, men jeg tror nu nok jeg holder mig tl haglbøssen, den har jeg da stadig rimelig styr på.

  Mvh.

  Arne

  Svar
 2. Ransborg

  Hej Arne

  Mange tak!
  Hmm det er ikke et spørgsmål om alder det er et spørgsmål om træning. Jeg havde en americaner her på 69 den anden dag der var ivrig bue jæger og han var i bedre kondition end mange af de yngre jægere jeg har haft med mig.
  Så det er aldrig forsent..

  Jæger Hilsen
  Rasmus

  Svar
 3. Arne Kjeldsen

  Hej Rasmus,

  Først tillykke med den flotte ged og tak for endnu en spændende jagthistorie. 

  Jeg har aldrig selv gået på buejagt, eller for den sags skyld overvejet det, men nu er jeg nok også blevet for gammel.

  Knæk og bræk med dine mange spændende jagter.

  Arne

   

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj