Register
A password will be e-mailed to you.

Påkørsel af jagthund

Fora Jagthunde Påkørsel af jagthund
Fora Jagthunde Påkørsel af jagthund
Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #10760
  Claes200
  7 Indlæg

  Hej jagthundeejere,

  Vi har modtaget nedenstående henvendelse og vil gerne høre Jeres holding.

  Mailen:
  Min veninde var så uheldig at påkøre en jagthund, med resultat at hunden døde på stedet. Noget hun selvfølgelig var meget ked af, men som hun ikke kunne undgå da hunden løb fra skov direkte ud på offentlig vej hvor der er tilladt at køre 80 km. i timen.

  Ejerens forsikring skulle dække skaderne på bilen, hvad der også skete.

  Problemet er at ejeren af hunden var af den opfattelse at bilisten skulle erstatte det økonomiske tab af hunden. Han var i sin jagtgruppe blevet gjort opmærksom på at det er muligt at få sin jagthund erstattet i en sådan situation.

  Bilistens forsikringsselskab havde intet kendskab til at der skulle være udbetalt nogen erstatning i sådan et tilfælde, og kunne oplyse om at hunden ikke var omfattet hendes forsikring.

  Det må stå til den enkelste jæger at forsikre sin egen hund hvis det er muligt.

  Skriv din holdning til sagen i tråden.

  #11292
  Ole Stachelhaus
  8 Indlæg

  Jeg har selv en jagthund som jeg og konen holder meget af.. han er vores dreng. Når jeg tager ham med på jagt ved jeg godt at der er en mulighed for at han Ikke kommer med hjem igen. Vi ville selvfølgelig være kede af at miste ham. Han er, som de fleste andre jagthunde, trænet til opgaven, men det er til fritid. Hvis det var som erhverv eller handicap hund ville jeg også synes den skulle erstattes.
  Hilsen Ole Stachelhaus.

  #11293
  Cawani
  3 Indlæg

  Hvad er lovgivningen, er der nogen der har kendskab til det?

  Personligt ser jeg ingen forskel på en jagthund og familien Jensens lille Fido.. Ville han også have krævet erstatning hvis hunden var stukket af hjemmefra og påkørt på en villavej mens de spiste aftensmad?

  Det er selvfølgelig en tragisk henvendelse og virkelig ærgeligt for alle parter, men jeg mener ikke at hunden skal erstattes “bare fordi” den var trænet på en anden måde end andre familiehunde.. Og hvad lavede hunden på vejen i første omgang ?

  #11294
  niels.guldager.5
  1 Indlæg

  Belisten skal altid kunne standse før en påkørsel, jeg kender til eksempel hvor hundens forsikring betaler skaden på bilen, men også at bilens forsikring betaler erstatning for den påkørte hund.

  Så bilens fører og der med forsikring kan drages til ansvar for påkørslen, det er i hvertfald sket.

  #11295
  J.A.Jensen
  54 Indlæg

  Jeg syntes at det er en rigtig sørgerlig historie for alle involverede parter… Syntes som Cawani, ikke at der er forskel på om hunden er trænet til jagt, agillity eller om den “bare” kan hente tøflerne søndag morgen, og gø på komando…

  Alle hundeejere prøver før eller siden at hunden “pludseligt mister hørelsen” og “glemmer” hvad den må… Det er et dyr med instinkter, og en løbsk tævehund (for hanhunde) en hare der letter tæt på hunden eller lignene, kan pludseligt “tænde hunden” så meget at den glemmer alt, vi kan blot som hundeejere gøre vores yderste for at træne hunden så det så vidt muligt undgås… men 100% sikker på sin hund, bliver man efter min mening aldrig… man må kende hundens begrænsninger.

  At bilisten altid skal kunne standse før en påkørsel, er jeg ikke helt enig i… hvis hunden eksempelvis er kommet med fuld fart ud af tæt skov 10 meter foran bilen, er det jo en umulighed at nå at standse selv ved lavere hastighed.

  Penge ville aldrig have kunnet erstatte min hund i en situation som den omtalte, men jeg kan sagtens sætte mig ind i frustrationen over hvad der skete…

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.