Register
A password will be e-mailed to you.

Re: Agerhøns

#11369
ukejser
4 Indlæg

Vildtplejerådgiver sagde

Det er en dårlig ide at sætte agerhøns ud på sjælland, hvis du har for få agerhøns, er det biotopen du skal bruge penge på. Hvis de vilde ikke trives på dit revir, vil udsatte heller ike gøre det, og i værste fald vil de skubbe de vilde væk.

På Sjælland er agerhøne bestanden så god at hvis du skaber de rette rammer for dem, vil de brede sig hurtigere end du aner.

Så når du mangler agerhøns er det fordi din biotop skal forbedres, tænk på redemuligheder, skjulesteder, føde, her under insekter til kyllinger, og husk masser af små fodertønder her i foråret. Sidst men ikke mindst, så begræns krager og ræve.

Måske et besøg af en vildtplejerådgiver ville kunne anvise nogle små tiltag, som kunne gøre arealet attraktivt for agerhønsene.

Hilsen

John

Den lokale skovejer i Sverige har givet mig lov til at skyde vildsvin på hans mark. Jeg tænkte at han ville blive glad for en bestand af agerhøns til gengæld, men jeg har ikke talt med ham om det. Det er nok lidt meget at møde frem med en vildtkonsulent . Jeg vil forsøge at dreje samtalen i den retning uden at han bliver bekymret for om jeg er ved at overtage hans jord. Tak for svar.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj