Register
A password will be e-mailed to you.

Den første hund.

Fora Jagthunde Den første hund.
Fora Jagthunde Den første hund.
Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 17 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #10766
  Burhali
  3 Indlæg

  Hej.

  Er ny på dette forum, så håber i bærer over med mig, da denne tråd allerede er posted mange gange.

  Jeg bor på en gård med 4 ha jord, så det vil sige masser af plads.

  Jeg skal have erhvervet mig en hund som jeg primært kan bruge på jagt.

  Jeg har nogle krav til den hund jeg skal have:

  Den skal være korthåret.
  Den SKAL stå stand.
  Den skal være “semi stor”
  Jeg er selv ude i pointer, viszla, korthåret hønsehund

  Har købt nogle bøger om emnet og søgt på nettet, men synes jeg bliver mere og mere i tvivl/forvirret.

  Har ladet mig fortælle at disse hunde ikke er de bedste førstegangs, men er virkelig opsat på en af disse hunde.

  Nogen venlige sjæle som kan guide mig, og dele ud af deres erfaring.

  På forhånd tak.

  NC

  #11313
  J.A.Jensen
  54 Indlæg

  Hej.

  Det er en stor ting at anskaffe sig hund, specielt den første… af de tre racer du nævner ville jeg nok vælge den korthårede hønsehund; den syntes jeg er en ok begynderhund, gammeldansk hønsehund kunne jo også være et bud, den er efter min erfaring lidt mere “labrador-agtig” og rolig.

  Knæk og bræk med det

  #11314
  michael.lind
  1 Indlæg

  Hej

  der er mange ting der spiller ind en vigtig factor er om du har børn, hvilken jagt du ønsker at udøve men som den første hund vil jeg IkKE anbafale en FT Spaniels da de ikke sådan lige er til at køre træt efter min mening og hvad andre jæger siger jeg kender men der imod en labrador er mer ´´næm´´ at have med at gøre

  Knæk og Bræk

  #11315
  troels.egeberg
  1 Indlæg

  Hej

  Hvis du er helt låst fast på de 3 racer, tror jeg den korthårede hønsehund er det bedste valg!

  Men husk på der er meget store variationer inden for alle racer – lige fra totalt tændte jagthunde til rolige jagt/familiehunde, eller i værste fald nogen der kun har været brugt til udstilling i mange generationer ( og næsten uden jagt i “blodet”). Derfor er det vigtig at kende ophavet og opdrætteren.

  Vigtigt er det også at gøre dig dine egne behov og ønsker op, og vælge hvalp udfra det.

  Og under alle omstændigheder får du brug for meget mere træningsareal end 4 Ha til en stående hund uanset race, Så igang med jagtforening, hundetræning, hundesportsklub osv.

  Glæd dig, en veltrænet flot søgende stående jagthund er en kæmpe fornøjelse, en af de største for mig ihvertfald En utrænet ulydig stående køter er en pestilens for alle på en jagt… Og der ligger rigtig mange timers træning i den første

  #11316
  Jeppesen
  1 Indlæg

  Hvis du mener du har terrænet, hvad de fleste efter min mening ikke har, til stående hund vil jeg klart anbefale en Breton. Det er en nem hund at have med at gøre.

  #11317
  Ole Stachelhaus
  8 Indlæg

  Jeg har en Parson Russel terrier, som jeg er glad for. Men som så mange andre terrier-er kan der godt være lidt tvivl om hvem der har halsbåndet på, men har han fattet hvad han skal så sker det også prompte.Vi har gået til træning gennem den lokale jagtklub og er meget godt tilfreds med ham, bevares han er lidt over et år så lidt ivrig er man vel. Men der er lidt mere arbejde i ham, end en please-er som f.eks labrador eller en restriver. Så jeg vil give dig det råd at hvis du sådan “rimeligt” nemt vil have en jagthund så er det en lab eller en triver… Vil du have lidt mere kant på så er det en PRT.. jeg synes det er sjovere på kanten

  #11318

  Jeg kan kun anbefale en kl. Münsterländer, dem har vi haft to af. En rigtig dejlig og rolig jagthund, som er super på jagt og også er en ideel familiehund, med en rigtig god størelse det er godt nok ikke en korthåret, men min erfaring er at de står rigtig flot stand.

  #11319

  Hej NC.
  I 1999 fik jagttegn og min første jagthund.
  Mit valg faldet på en gammel dansk hønsehund, jeg stod også der og skulle vælge en hund for de næste mange år. Jeg har aldrig fortrudt og har nu nr 3.
  Det er en jagthund med stand. Rolig når den er inde og så er den utrolig lærenem. Den elsker motion men det er ikke en nødvendighed, den elsker brændeovnen lige så meget som jagten, og børn og legesyge sjæle er dens bedste venner.
  Håber du finder den rigtige hund til dig og din familie.
  Mvh og god jagt Hanne

  #11320
  barbara.juen.7
  1 Indlæg

  Hej,

  Jeg et tilhænger af FT Springer, som har et skøn sind og arbejdsiver. Den er meget meget aktiv og skal kunne gøres træt – ellers er den nok ikke sjov at have hjemme. Og dette aktivitetsniveau passer til mig og jeg kan tilbyde hunden et godt liv på denne måde.

  Men vi er jo alle meget forskellige. Har du været ude og se på nogle voksne hunde? Kontakt nogle kenneler (fx på http://www.jagthund.dk) og se på voksne hunde og tal med ejeren. Måske kan de også vise dig hvordan hunden arbejder. Og så skal man jo også huske at der er individuelle forskellige indenfor samme race. En ting er hvad bøgerne siger, en anden ting er at hunden ikke nødvendigvis har læst bogen:-) Nogle hunde er rolige, andre dominerende, ….

  Det er dejligt med en hund! Held og lykke!

  #11321
  tobby
  5 Indlæg

  Forstår ikke helt, hvorfor der kommer indlæg om FT’er og terrier, når NC nu ønsker en STÅENDE hund…

  Det kan godt lade sig gøre at få et godt resultat ud af at anskaffe sig en stående hund som den første. Jeg har selv Kleiner Münsterländer, og her godt tre år efter jeg fik hende, fungerer hun bedre end de fleste andre hunde, jeg ser på jagt. MEN – det har krævet en overraskende stor indsats fra min side! Regn med at træne mindst en halv time om dagen, hvis du vil noget med en stående hund. Hvis du ikke er indstillet på, så gør dig selv, hunden og dine jagtkammerater en tjeneste og køb en labrador eller lign.

  Jeg vil selvfølgelig selv pege på kleineren, som det bedste (og kønneste) valg. Den er godt nok ikke helt korthåret, men jeg oplever ingen gener med fældning m.v.

  Umiddelbart vil jeg tro Viszlaen er den nemmeste at starte med, hvis du er låst fast på dem, du skriver – dem jeg har set har i hvert fald været meget rolige. Til gengæld er der så ikke lige så meget drive og jagt i dem, som f.eks. kleineren og den korthårede hønsehund.

  Under alle omstændigheder ville jeg holde mig langt væk fra en pointer, hvis jeg var dig…

  Og som Troels skriver – du får brug for meget mere end 4 hektar til træningen – med en stående hund tager det ikke lang tid at søge 100 hektar ager effektivt af.

  Knæk og bræk med det!

  #11322
  Burhali
  3 Indlæg

  Tak for alle de præcise/upræcise svar…:-)

  Er godt klar over at 4 ha ikke er nok, men det var for at fortælle at jeg har “lidt” plads.

  Vil selvfølgelige gå til hundetræning med den, udnytte div. foreningers tilbud, og bare bruge mit eget jord til supp. træning.

  Jeg har ingen børn eller “andre” der tager min tid, men kan jo være det kommer….:p

  Den jagtform der tiltager mig, er selvfølgelig drivjagt.

  Jeg er ligeledes stor fan af at jeg selv kan gå en tur med hunden på mit eget jord, og udøve “fugle”-jagt.

  Derfor er det nødvendigt med en STÅENDE hund, og den SKAL være korthåret.

  Står en “gammel dansk hønsehund” stand…?

  Tobby: du skriver:

  Under alle omstændigheder ville jeg holde mig langt væk fra en pointer, hvis jeg var dig…

  Hvorfor?

  Barbara.juen.7:

  Har kun set hundene på jagt, ikke his en kennel, kunne godt være man skulle det.

  Synes bare det er svært at finde ud af, der er lige meget hvem man spørger, en anden mening end naboen.

  Det er lidt ligesom at spørge hvilket hold der er bedst, Manchester united eller Liverpool(undertegnet kender svaret…;-))

  #11323
  tobby
  5 Indlæg

  I mine øjne er en pointer en meget specialiseret hund (altså ikke alsidig), der nærmest udelukkende er lavet til at afsøge enorme arealer på kort tid.

  De går fantastisk på marken, men du skal ikke forvente det store, hvis du skal i skov, drive remisser af, eller når det kommer til efterskudsarbejdet.

  En gammel dansk er en stående hund, så den tager stand.

  #11324
  J.A.Jensen
  54 Indlæg

  Jeg giver tobby ret i at pointeren er specielt “lavet” til store åbne arealer… her er det til gengæld en kanonflot hund at se arbejde.

  Da du bla. skal bruge hunden på dine 4 hektar, ville jeg klart vælge en så langsom og kort søgene race som muligt, og jeg ville selv vælge en gammel dansk hønsehund

  Mvh. J.A.Jensen.

  #11325
  Burhali
  3 Indlæg

  Endnu et dumt spørgsmål..:-)

  Hvad er forskellen på: korthåret hønsehund og dammel dansk hønsehund…??

  Jeg kan se forskel på dem, men hvad er ellers forskellen..?

  #11326
  J.A.Jensen
  54 Indlæg

  Kort fortalt, og kun ud fra de erfaringer jeg har fra andre jægeres hunde, da jeg aldrig selv har haft nogen af racerne, vil jeg sige at den gamle danske, nærmest er en labrador med stand, og en hund der arbejder flot kort under bøssen, den korthårede går længere i sit søg, som jo til tider kan være en fordel…

  Rent psykisk har der ikke været stor forskel med de hunde jeg har arbejdet med, den “gamle” er nok bare lidt mere til at blive kløet bag øret (når den har “fri”) end den korthårede.

  Race er altid kun et fingerpeg om hvad man kan forvente af hunden.

Viser 15 indlæg - 1 til 15 (af 17 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj