Register
A password will be e-mailed to you.

Hvilken riffel skal jeg have?

Fora Jagtudstyr & Jagtvåben Hvilken riffel skal jeg have?
Fora Jagtudstyr & Jagtvåben Hvilken riffel skal jeg have?
Viser 9 indlæg - 1 til 9 (af 9 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #10716
  Pyndt
  5 Indlæg

  Halløj,

  Jeg går og tænker på at anskaffe mig en riffel til. Det hele starter med at jeg har en 94 30-30 Sioux, men nænner ikke at monterer aim point på en fin gammel riffel. Den skyder godt, og rammer som skytten evner, men… Så skal man købe en 94 30-30 til fra ny som er klargjort til montage, eller skal man finde noget “nymoderne”?

  Hvis nymoderne skal følgende gerne opfyldes:

  30-30 eller 30-06 da det er de to jeg har i forvejen, vil helst undgå en 3. type.

  Kunst skæfte – Aftageligt magasin – Mulighed for RIS Rail ( giver mulighed for at skifte mellem aim point og optik sikkert og nemt) – Gerne rustfri pibe – Kort og fiks som min 94 – Så robust og simpel så mulig (Det skal være en brugsgenstand, jeg har min 94 til at se fin ud )

  Pris 5 – 8000,- Brugt/Ny Ligefedt, så længe pris hænger sammen med varen.

  Gerne uden optik da jeg har i forvejen.

  Vh Pyndt

  #11123
  Pyndt
  5 Indlæg

  Hej “Dåhjorten”

  Det er også drømme riflen, der skal være mindst muligt vedligehold, den rustfri pibe kan jeg fint leve uden. Tror jeg vil google Tikkaén og se hvad det er for noget. Den optimale riffel ville være en 94 med kunstskæfte og aftageligt magasin, det ville være cool. Og ja, looket passer ikke helt, men det er bare en lækker riffel at gå gennem skoven med…

  #11124
  daahjorten
  14 Indlæg

  Hej Pyndt,

  94 er en lækker riffel, jeg har aldrig selv haft en, men har overvejet det. Jeg har bare mest set 94’eren som en “for sjov” og pynte riffel, men jeg tager nok fejl og den er cool

  Kaliberen skulle være meget velegnet til jagt og jeg tænker tilbage på de gamle pelsjægere fra Alaska og Nordamerika med en Winchesteren i saddelhylsteret på hesten og en kæmpe flok bisonokser i dalen.

  Jeg har tidligere anvendt 6,5×55 og skyder i dag med 308. Tikka T3 kender jeg fra bekendte som er meget tilfredse riflen ift. prisen.

  Mvh.

  Michael aka dåhjorten.

  #11125
  Pyndt
  5 Indlæg

  Mange tak… Så er jeg sgu blevet forelsket. Det er lige den riffel jeg skal have tror jeg. Den er sgu fed at læse op på nettet, også prisen ser ud til at være ok, jeg skal hører min lokale våben dealer om hvad han kan skaffe den til. Tror det bliver den hvis eller han kan finde en god pris. Det bliver en 30-06 som jeg jo har i forvejen. – RIS rail kommer den med, så det er helt kanon.

  Min 94 blev også først købt som “for sjov” riffel, men den vidste sig at være rigtig lækker og fiks at gå med. nem at genlade hvis det skulle være. Det jeg har skudt til har også lagt sig, så det med den krumme kuglebane er til at komme over. (det er jo ikke en riffel man bruger over større afstand)

  Mange tak for hjælpen, det er tit nye øjne lige ved hvad man leder efter.

  Pyndt

  #11126
  Pyndt
  5 Indlæg

  Hej, Så blev den købt. Efter at have snuset lidt rundt, endte jeg med et ok tilbud på en Tikka T3 Tac. Kaliberen til dene riffel blev en 300 win mag. Lidt volsom, men det var den der var, så nu skulle jeg mene at jeg kan klare mig Mange tak til Michael/Dåhjorten for at lede mig i denne retning.

  Mht optik er jeg startet men en Aimpoint 9000, men da riflen har Ris-rail (også kendt fra forsvaret) er planen en god kikkert også, men det venter lidt på sig da det jo i sig selv er en større udskrivning.

  Pyndt

  #11127
  daahjorten
  14 Indlæg

  Hej Pyndt,

  Det var så lidt, jeg er meget glad for at du kunne bruge min sparring og råd.

  En Aimoint 9000 er da heller ikke hel billig. Jeg har ikke selv kendskab/erfaring med Aimpoint, men hører generelt at folk er tilfredse med dem.

  Hvad endte du med at betale for Tikka’en?

  Jeg er da nysgerrig efter at se den .-) Det kan vist ikke gøres i forummet, men via deres billedefunktion. //jaegernesmagasin.dk/billeder/

  Michael

  #11128
  Pyndt
  5 Indlæg

  Har du en mail, så kan jeg sende dig et par billeder? Jeg har netop fundet mig en kikkert til den også. Fandt en Vortex til ok pris.

  Vh Pyndt

  #11129
  daahjorten
  14 Indlæg

  Vortex skulle gerne et rigtig mærke, har dog ikke selv erfaring med deres produkter.

  Send billederne til michael001@live.dk – Ser frem til at modtage dem

  Mvh.

  Michael

  #11122
  daahjorten
  14 Indlæg

  Hej Pyndt,

  Personligt syntes jeg det er syndt at montere kikkert/aimpoint på en Winchester, det ødelægger lidt det cowboy look som riflen har. Derfor skal du heller ikke have en ny Winchester.
  Jeg kan godt forstå du ikke vil have en tredje kaliber ind i skabet, da du allerede har to gode kalibrer.

  Udvalget af rifler er begrænset når piben skal være rustfri og kunst skæfte.

  SAKO har model 75 Stainless, som er et flot våben, men den koster ca. 15.000 brugt. Jeg har set den i 6,5×55, men den kan sikkert leveres i andre kalibrer.

  Tikka T3 fås med aftageligt magasin og rustfri pibe og jeg mener også den kan leveres med kunstskæfte. Den koster ca. 10.000 for ny, så den kan nok findes brugt til dit prisniveau i god kvalitet. Den leveres bla. som 30-06.

  Jeg må være dig svar skyldig, om der kan monteres RIS Rail på nogen af riflerne, men mon ikke.

  Hvorfor skal der være kunst skæfte og rustfri pibe?

  Hvis du afviger fra disse krav bliver dit udvalg og muligheder indenfor rådighedsbeløbet så meget større. Antallet af rifler med kunst skæfte og rustfripibe er stadigvæk begrænset.

Viser 9 indlæg - 1 til 9 (af 9 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj