Register
A password will be e-mailed to you.

Vedr. RH/LH og det dominerende øje

Fora Jagtudstyr & Jagtvåben Vedr. RH/LH og det dominerende øje
Fora Jagtudstyr & Jagtvåben Vedr. RH/LH og det dominerende øje
Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #10702
  knudsenjacob
  2 Indlæg

  Hej alle.

  Jeg skal til at vælge min første bue så jeg kan begynde træning til mit buejagttegn. Jeg har dog lidt problemer med hvilken hånd jeg bør skyde med. Det første spørgsmål går på LH/RH… Når man snakker om f.eks. LH, betyder det at man holder buen med venstre eller trækker strengen med venstre?

  Nu har jeg flere steder læst at kan bør være meget bevidst om sit dominerende øje når man vælger hvilken hånd man skyder med. Hvis jeg normalt er venstrehåndet og mit dominerende øje er mit højre… Hvilken bue bær jeg så vælge, LH eller RH? Det jeg har kunne læst mig frem til på div. internetsider er at jeg bør vælge en RH bue.. Er det korrekt?

  Mvh

  Jacob Knudsen
  Slagelse

  #11086
  Centerpoint
  1 Indlæg

  Puha, det var godt nok et svært spørgsmål – navnlig, når man som mig, ikke har en sk.d forstand på bueskydning. Men, hvis jeg stod i din situation, så ville jeg kontakte FADB – det er en forening for buejægere i Danmark. Google navnet “FADB” så kan du se, hvilket forening der ligger nærmest dig.

  Det var ikke meget hjælp – men det var da et svar….

  Mvh.
  Centerpoint.

  #11087
  buegrej
  1 Indlæg

  Hej Jacob, Når du snakker LH/RH på buer er det den trækkende arm der refereres til. dvs en RH bue holdes i venstre hånd og trækkes med højre og omvendt for LH.
  ang. det dominerende øje, der er flere mulige løsninger på dette, som du selv siger du kan vænne dig til at skyde med den anden arm og med noget træning er dette en fin løsning. Du kan også blænde det dominerende øje af med et stykke matteret plast eller lign, og skyde normalt. Et andet alternativ er et specielt sigte der kompensere for vinklen så du kan bruge det dominerende øje og skyde normalt.

  Håber det var uddybende nok, eller skriv igen

  Med venlig hilsen

  Søren

  Buegrej.dk

  #11088
  Karlog
  7 Indlæg

  Til flugtskydning kender jeg flere der har haft glæde af at klipse et stykke fra et “charteck” (staves?) over det ene øje på brillerne og det skulle vidst virke

  #11089
  knudsenjacob
  2 Indlæg

  Tusind tak for jeres svar. Det har bestemt hjulpet mig
  Umiddelbart tror jeg at det bliver en RH bue således at jeg udnytter mit dominerende øje. Dog er jeg sikker på at jeg lige skal prøve mig lidt frem inden jeg køber en bue. Nogle gange handler det om en følelse og ikke om hvad der er smart eller praktisk. Det skal føles rigtigt når man trækker bue. Dermed er det også meget lækkert at der er alternativer hvormed man kan dæmpe det dominerende øje.

  Mvh
  Jacob

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj