Register
A password will be e-mailed to you.

Re: Mord på fasaner

Fora Jagt i Danmark Mord på fasaner Re: Mord på fasaner
#10853
LiseV
1 Indlæg

Hej Heidi,

Jeg synes, dit spørgsmål er meget relevant, og dette er da det helt rigtige forum Jeg er selv en ivrig jæger, men har stillet mig selv det samme spørgsmål før. Jeg synes, det kommer meget an på, hvordan det bliver gjort, men derudover er der også mange faktorer, der spiller ind. For det første er det væsentligt, at fasanen (og andre arter) aldrig var kommet til Danmark, hvis det ikke havde været for jægerne, og dernæst er det også vigtigt at vide, at alle (ordentlige) jægere går meget op i bæredygtighed. Der er ingen jægere, der har lyst til at skyde alt vildt på sit område i jagtsæsonen, dels fordi, at vi som oftest går op i naturen og vildtet og har et ønske om at behandle dem ordentligt, men også af den simple og egoistiske årsag, at hvis vi skyder alt vildt på reviret i år, er der jo ikke noget at gå på jagt efter til næste år… Bæredygtighed er derfor en vigtig del af hele jagtkonceptet. Derfor er der faktisk forskellige arter, der ville være uddøde, hvis det ikke var for jægerene. Det lyder modsigende, fordi vi jo primært skyder dyrene, men netop fordi, vi har et ønske om at kunne blive ved med at skyde (og spise!) dem, har vi nok den største interesse i at bibeholde jagtbare arter og sørge for, at de trives og yngler. For eksempel ville agerfuglen for længst være uddød, hvis det ikke var for jægerne, der har udsat dem og sørget for, at der nu er områder, hvor der er vilde bestande.

Man skal også vide, at de jo ikke bliver sat ud dagen før for så at blive skudt. De skal sættes ud senest en måned før, men bliver oftest sat ud før det.

Til sidst synes jeg, at det skal nævnes, at alt det kød, vi køber, kommer fra dyr, der er sat i verden for at blive dræbt og blive til vores mad. Hvadenten man spiser fritgående- eller burkyllinger, er der ingen af dem, der har oplevet tilnærmelsesvis så meget frihed som en fasan, udsat eller ej. Alt alt for mange dyr går i stalde og bure uden nogensinde at se græs eller blå himmel, og det er i mine øjne meget værre.

Derfor er jeg kommet frem til, at hvis det bliver gjort ordentligt; med respekt for dyrene og hvis fasanerne bliver spist af jægerne eller andre, så er det helt okay.

Det er bare min mening

Knæk og bræk til din kæreste med hans forestående jagttegn.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj