Register
A password will be e-mailed to you.

Hvis ringduer flyver i flokke på over fire, er det højst sandsynligt unge duer, der ikke passer reder. Hvis ringduer derimod flyver enkeltvis, er de sandsynligvis i gang med at passe reder. Derfor er det etisk forsvarligt at skyde ringduer, der flyver i flok, hvorimod man ikke bør skyde til en ringdue, der flyver for sig selv.

Sådan lyder anbefalingen fra Styrelsen for Vand- og Naturforvaltning (SVANA) og Danmarks Jægerforbund til jægere, der får tilladelse til at regulere ringduer lige nu, hvor ringduerne stadig har yngletid. Anbefalingen sker på baggrund af en undersøgelse fra Danmarks Jægerforbund, der påviste denne forskel i adfærd hos ynglende og ikke-ynglende ringduer.

Jagttiden på ringduer starter 1. november, når yngletiden er slut. Bestanden er dog steget så meget, at de i visse egne er skyld i væsentlige skader på afgrøder. Derfor kan man få tilladelse til at regulere dem, selv om det er i yngletiden. Man skal bare kun skyde fugle i flok.

I den seneste ringdueoptælling fra 2011 vurderer Aarhus Universitet, at bestanden i Danmark er på mindst 290.000 par.

Reguleringstilladelser gives af Naturstyrelsen, skriver Miljø- og Fødevareministeriet i pressemeddelelse.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj