Register
A password will be e-mailed to you.

Mord på fasaner

Fora Jagt i Danmark Mord på fasaner
Fora Jagt i Danmark Mord på fasaner
Viser 11 indlæg - 1 til 11 (af 11 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #10621
  Heidi
  3 Indlæg

  Det er måske ikke det rigtige sted at rejse mit spørgsmål, men jeg satser!

  Min kæreste begynder snart på jagttegn og han er så heldig (hvis du spørger ham), jeg vil nu mene uheldig, at han kan komme med på en jagt på fasaner hos en kammerats far.

  Det foregår tilsyneladende på den måde, at fasanerne sættes i naturen og når jagten så begynder, så skyder man de stakkels fugle. Dette er ikke jagt i mit hovede men mord!

  Skal nævne vi naturligvis har diskuteret dette og er rygende uenige, men måske nogle kyndige jægere kan forklare denne absurditet.

  #10852
  Pallem
  7 Indlæg

  Jeg syntes det er lige i overkanten at kalde det mord. Men det er en typisk holdning der desvære er i samfundet. Folk kalder jægere mordere, for derefter at gå ned i netto og købe en frossen burkylling som aldrig har set dagslys. Jeg ville vove at påstå at opdrættede fasaner lever et bedre liv end mange af de andre dyr der bliver opdrættet i Danmark.

  #10853
  LiseV
  1 Indlæg

  Hej Heidi,

  Jeg synes, dit spørgsmål er meget relevant, og dette er da det helt rigtige forum Jeg er selv en ivrig jæger, men har stillet mig selv det samme spørgsmål før. Jeg synes, det kommer meget an på, hvordan det bliver gjort, men derudover er der også mange faktorer, der spiller ind. For det første er det væsentligt, at fasanen (og andre arter) aldrig var kommet til Danmark, hvis det ikke havde været for jægerne, og dernæst er det også vigtigt at vide, at alle (ordentlige) jægere går meget op i bæredygtighed. Der er ingen jægere, der har lyst til at skyde alt vildt på sit område i jagtsæsonen, dels fordi, at vi som oftest går op i naturen og vildtet og har et ønske om at behandle dem ordentligt, men også af den simple og egoistiske årsag, at hvis vi skyder alt vildt på reviret i år, er der jo ikke noget at gå på jagt efter til næste år… Bæredygtighed er derfor en vigtig del af hele jagtkonceptet. Derfor er der faktisk forskellige arter, der ville være uddøde, hvis det ikke var for jægerene. Det lyder modsigende, fordi vi jo primært skyder dyrene, men netop fordi, vi har et ønske om at kunne blive ved med at skyde (og spise!) dem, har vi nok den største interesse i at bibeholde jagtbare arter og sørge for, at de trives og yngler. For eksempel ville agerfuglen for længst være uddød, hvis det ikke var for jægerne, der har udsat dem og sørget for, at der nu er områder, hvor der er vilde bestande.

  Man skal også vide, at de jo ikke bliver sat ud dagen før for så at blive skudt. De skal sættes ud senest en måned før, men bliver oftest sat ud før det.

  Til sidst synes jeg, at det skal nævnes, at alt det kød, vi køber, kommer fra dyr, der er sat i verden for at blive dræbt og blive til vores mad. Hvadenten man spiser fritgående- eller burkyllinger, er der ingen af dem, der har oplevet tilnærmelsesvis så meget frihed som en fasan, udsat eller ej. Alt alt for mange dyr går i stalde og bure uden nogensinde at se græs eller blå himmel, og det er i mine øjne meget værre.

  Derfor er jeg kommet frem til, at hvis det bliver gjort ordentligt; med respekt for dyrene og hvis fasanerne bliver spist af jægerne eller andre, så er det helt okay.

  Det er bare min mening

  Knæk og bræk til din kæreste med hans forestående jagttegn.

  #10854
  Heidi
  3 Indlæg

  Hej Pallem,

  JA det er måske lidt i overkanten at anvende “mord” og du har selvfølgelig en pointe med burkyllinger.

  Hej Lise,

  Tak for en lang god forklaring som egentlig giver udemærket mening for mig. Jeg var ikke klar over at jægerne gør så meget for naturen og dyrene som du fortæller, men et eller andet sted er det jo meget sund logik.

  Tænkte mere folk bare tog ud og skød og det var det, ikke så meget over alt det der lå bag og før jagten.

  Du har været med til at åbne mine øjne og jeg må nok gå tilbage til min kæreste og fortælle ham jeg ikke længere ser så sort på jagten som før.

  Tak for hjælpen og god søndag.

  Mange hilsner

  Heidi

  #10855
  J.A.Jensen
  54 Indlæg

  Hej. Jeg mener faktisk at det er 2 måneder før jagten, at fasaner skal være sat ud… Lise kommer med præcis, hvad jeg ville have sagt, og hvor er det godt at du har taget det til dig på så positiv en måde.

  Knæk og bræk til din kæreste.

  #10856
  Mads Filholm
  5 Indlæg

  Hvis du skulle vælge, ville du så helst leve i et bur, og dø i et bur under en gasning?

  Eller blive lukket ud i naturen og få chancen for at overleve?

  Jeg ved godt hvad jeg ville vælge.

  Dermed er det ikke sagt at jeg syntes det er 100% i orden hvis det forholder sig sådant som du skriver.

  Jeg læser det sådan her:

  Når jægerne er sat af på post, bliver fasanerne lukket ud og vil flyve hen over skytte kæden.

  Men hvis det er en fasan voliere, hvor fasanerne er blevet lukket ude længe inden jagten starter (dage, uger og måneder) så er det helt i orden. Det sikre en højere fasan bestand samt at jægere kan få noget godt føde med hjem.

  Her skal det så siges at folk bor kun købe fasan kyllinger af en vis kvalitet!

  Mvh Mads

  #10857
  rene
  1 Indlæg

  vildtpleje er en stor del af jagten jeg tror jeg bruger 60% af tiden på vildtplejen og resten på jagt og hunde træning. jeg har sat 100 fasaner ud I år og skudt to synes bestanden er lille så vil gerne prøve at få den op så jeg kan høste lidt af overskudet når bestanden er oppe igen. du skal regne med at hvis der bliver sat fasaner ud får jægerne ca50% og resten går til naturen. håber det giver dig et lille indblik i hvad jægerne gør for naturen og viltet.

  #10858
  Sindberg
  3 Indlæg

  Jeg kan godt forstå Heidi, I sin kritik af jagt med hagl. Her er det også meget nemmere at skamskyde, og ikke få dræbt dyret ordenligt.

  Når I nu er et par, og Han bør respektere dine holdninger, kunne du anbefale ham at gå på riffel jagt, hvor man bruger 1 skud til at nedlægge dyret, og ikke spreder hagl udover det hele.

  1 shot 1 kill. Det er lidt nemmere at forstå. Og hvis der så kommer en god steg på bordet, jamen så må det vel siges at være bedre end at køber kødet fra en køledisk.

  Det er mere humant at dræbe dyr på den måde i natruen, end den måde de nakkes på hos slagteren.

  #10859
  J.A.Jensen
  54 Indlæg

  Hej Sindberg. Jeg så ingen kritik af jagt med hagl i det Heidi skrev… Et hagl-skud spreder sig, men nok lidt mindre end du giver udtryk for… Jeg skyder som regel med halv trangboring på fuglejagt, og her spreder haglene jeg skyder med til ca kagetallerken-størrelse på 25 meter… der er selvfølgeligt enkelte randhagl, og det er i mine øjne enhver jægers pligt, at holde øje med en fugl der er skudt til så længe det er muligt, også selvom den umiddelbart ikke tegnede for skuddet, så man hvis det viser sig nødvendigt kan eftersøge og få affanget.

  Uanset hvor meget vi som jægere træner, både med bøsse og riffel kommer vi aldrig udenom at anskydninger sker af og til, vi kan kun bestræbe os på at gøre det bedst mulige efterfølgende for at få det afsluttet hurtigst muligt.

  #23025

  Hej Heidi,
  Det er et gammelt indlæg, så jeg ved ikke om du ser det. Men der er ingen der taler om, hvad det gør ved naturen og også fasanernes psyke når de slippes løs. De aner jo ikke hvad de skal!
  De løber forvirrede rundt og skal pludselig klare sig selv. Og hvor mange af de fasaner tror du, bliver spist?
  Det er modigt at spørge i et forum som dette, fordi de er farvede af deres blod “sport”.

  Snak med dyretisk råd eller nogle biologer. Det er store konsekvenser for biodiversiteten at de slippes ud, det er helt sikkert.

  #23026

  Fra bur til byttedyr
  Hvordan er forholdene for de fasaner som hvert år en måned før jagtsæsonen sættes ud i naturen? Fuglene udruges og placeres i bure. Som mange andre fuglearter i fangeskab er der problemer med fjerpilning, hakning og kannibalisme. For at forhindre dette bruger man næbtrimning, hvor en del af næbet klippes af. Fjerpilning sker fordi dyrene har for lidt plads, mangler beskæftigelsematerialer og ikke har nok mørketid.

  Fjerpilning opstår hos fugle, der trives dårligt og de tiltag opdrætterne kan gribe til kan afhjlæpe symptomerne uden at løse trivselsproblemerne.

Viser 11 indlæg - 1 til 11 (af 11 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj