Register
A password will be e-mailed to you.

Elk & hjort & ulv i Montana

Fora Jagt i udlandet Elk & hjort & ulv i Montana
Fora Jagt i udlandet Elk & hjort & ulv i Montana
Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #10677
  KKirk
  4 Indlæg

  Jeg skriver på vegne af en jagtfører i Montana, USA, som gerne vil i kontakt med danske jægere. Hans klienter er primært amerikanere, men han er meget fascineret af skandinavien og kan generelt godt lide “os”. Derfor har jeg lovet ham at sondere, om det han tilbyder kunne have interesse for nogen.

  Her er lidt om stedet og vilkårene:

  * Jagt på privat landområde, ca. 2000 hektarer, beliggende tæt på Yellowstone Nationalparks nordlige grænse. Stedet er en ranch med 300 køer, som drives som en slags hobbylandbrug for ejeren. Ranchens område ligger i 1,5 – 2,2 km. højde over havet.

  * Der gennemføres privat jagt i maks 4 uger om året, med typisk 2 jægere, dog maksimalt 4 jægere ad gangen. Dyrene er således meget lidt stressede – bortset fra af deres naturlige fjender.

  * Rigt dyreliv med bl.a. elk, whitetail dear, cougar (puma), bobcat, ulve, brune bjørne, grizzly bjørne, desuden ørred, ørne, sandhill cranes, grouse og div. andet fugleliv. En “elk” er ikke en elg. Ifølge Wikipedia er elk det amerikanske navn for en wapitihjort, der nærmere minder om den danske kronhjort, omend den er betydeligt større.

  * Mulighed for jagt på elk, hjort og ulv, samt fuglevildt og fiskeri. (Ulvejagt er blevet tilladt for ganske nylig.) Andre dyrearter – ved jeg ikke, men kan spørge guiden. Se i øvrigt om jagtsæsoner og jagttegn her: http://fwp.mt.gov/hunting/

  * Indkvartering i primitiv men hyggelig bjælkehytte midt i terrænet, med ørredbæk lige udenfor døren. Der vil være jer (jagtselskabet på 2-4 personer), guiden og en kok tilstede. 3 varme måltider om dagen serveres i hytten. Med mindre andet aftales vil jagtselskabet typisk komme tilbage til hytten til frokost og tage et middagshvil før eftermiddagens jagt. Der ligger desuden endnu en bjælkehytte endnu højere i terrænet, som kan tages i anvendelse om nødvendigt. Jægerne indkvarteres i egen hytte, guiden har en til sig selv, og der er en “cook’s cabin” hvor kokken opholder sig og måltiderne indtages.

  * Området er billedskønt – jeg har været der og kan sende billeder.

  * Priser: ca. 6000-8000 kr. til flybillet (man flyver til Bozeman, Montana), ca. $1000 til jagttegn, betaling til guide $5.500 pr person ved 2 personer, $5000 ved 3 personer, $4500 ved 4 personer. Udgift til guiden inkluderer transport til og fra lufthavnen, indkvartering i 7 nætter, mad (dog ikke alkoholiske drikkevarer), 6 hele jagtdage, transport af bytte til lokal slagter. Bemærk: dyret er dit når det er skudt – der er ingen afgifter.Dog kræver Montanas lovgivning at kød fra spiselige byttedyr anvendes til menneskeføde; derfor skal kødet til en slagter. Opskæring af en 700 punds elk koster ca. $300-350 – men hvis ikke kødet skal sendes hjem til dig i DK kan man givetvis sælge det for mere end slagteromkostningerne. Jeg ved ikke hvad processen med at præparere trofæer koster, eller hvilke regler der gælder for international forsendelse.

  * Guiden Pete er yderst erfaren med 30+ års erfaring som jagt- og fiskeri guide. Hans nuværende hovedbeskæftigelse er at bestyre ranchen, så jagten er i denne sammenhæng et bijob. Han har naturligvis alle nødvendige licenser og certificeringer. Han guider også fisketure til Alaska i sensommeren, hvor man flyder på tømmerflåde ned ad en flode 5-6 dage i laksesæsonen. Disse ture er i sandhed vildmarksture – man er 40 minutter med fly fra nærmeste landsby.

  Jeg er ikke selv jæger, men vil naturligvis undersøge de spørgsmål du måtte have, hvis jeg ikke selv kan svare på dem. (Jeg skal selv være kok på nogle af turene – og jeg tør godt love at det bliver god mad.)

  Vh

  Katrine Kirk

  Mobil: 23832615

  #11007
  jagtrejsesiden
  2 Indlæg

  Hej Kathrine,

  Måske link til lidt billeder samt link til evt. hjemmeside ville være spændende !

  Mvh Claus Jensen

  http://www.jagtrejsesiden.dk

  #11008
  KKirk
  4 Indlæg

  Hej Claus,

  Jeg har selv taget en del fotos i området, men der findes ikke en hjemmeside. Pete finder udelukkende sine klienter gennem personligt netværk, indtil jeg lige har prøvet dette her. Nogle af mine billeder kan ses her: https://plus.google.com/photos/113262859032753890354/albums/5779268213150249121?banner=pwa Læg mærke til foto’et af Pete selv med nogle indsamlede elk gevirer. De fleste af mine billeder er fra bjergkamme nærmest hovedbygningen; jeg har ikke været i de mest utilgængelige områder, hvor jagten typisk foregår.

  Et par vigtige tilføjelser til ovenstående beskrivelse: kombinationslicenser på elk og hjort giver ret til en buk af elk + en buk af enten whitetail eller mule deer. Succésrate på elk har været ganske tæt på 100% men er i de senere år faldet til 70-80% p.g.a. stigende ulvepopulation. Ulve er kun for nylig blevet frigivet til jagt.Gennemsnitlig succésrate på elk i Montana ligger på 15-30%. Dette er et revir med et meget lille pres fra jagt. Succésrate på de andre hjorte er 100%. Der er stadig elk/hjort licenser at få i indeværende år. Sammenfaldende med elk & hjort er der sæson på ulv, sort bjørn og puma, som alle findes på ranchens område. Der er hundeslæde til rådighed i.f.m. snedække, ellers transporteres byttedyr ud med hest eller evt. fourwheeler.

  Jeg har skrevet en sammenfatning af alt hvad jeg ved om jagten i et dokument som jeg gerne sender til interesserede – send mig en email på katrine.kirk@yahoo.dk eller skriv din egen email adresse her.

  Vh Katrine

  #11009
  jagtrejsesiden
  2 Indlæg

  Hej Kathrine

  Beklager hvis jeg ikke har udtrykt det bedre, men det var egentlig ikke fordi jeg søgte efter en sådan jagt, det var mere ment som en venlig opfordring til at lægge nogle billeder eller links på for at folk derude bedre kunne vurdere mulighederne.

  Super flotte billeder

  Mvh Claus

  http://www.jagtrejsesiden.dk

  #11010
  KKirk
  4 Indlæg

  Hej Claus – det er helt fint – og det var faktisk også sådan jeg forstod det. Du havde selvfølgelig også ret i at det ville være en god idé.

  #11011
  KKirk
  4 Indlæg

  Jeg var kok på 2 jagtlejre i Montana her i oktober/november måned. Hvert jagtselskab bestod af 2 jægere, og alle kom på skudhold af store bukke. På ranchens område fulgte vi næsten dagligt en stor flok af disse imponerende dyr – anslået omkring 330 stk i samme flok. De forblev i området under hele mit 3 uger lange ophold. De største bukke holdt imidlertid til for sig selv på nogle stejle og svært tilgængelige skråninger langt fra den store flok. Med en vægt på langt over 300 kg er de største bukke også noget af en opgave at slæbe ud af området, hvis de falder et stejlt sted. Dem jeg var med til at hente ud kunne imidlertid transpoteres uden at vi skulle til at partere dem først. Se billeder under denne sides billedgalleri.

  Det var desuden helt almindeligt at se mellem 30 og 60 whitetail deer spredt ud i mindre flokke på en ca. 1 km. lang stræknign af græsmarker nær ranchens hovedhus.

  Jeg ved nu hvordan en puma lyder, jeg har set og hørt ulve hyle, jeg har bemærket grizzly spor i nyfalden sne, og jeg har smagt det fantastiske elk kød. For godt en måned siden var jeg helt ubekendt med jagt og jægernes kultur, men sikke en introduktion!

Viser 6 indlæg - 1 til 6 (af 6 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj