Register
A password will be e-mailed to you.

Kan du lide det du ser, så giv os en LIKE, så vi kan fortsætte med at lave GRATIS jagtvideoer!

Buejagt – Overvejer du at blive buejæger?

Så er denne gratis jagtfilm fra Jægernes Magasin måske noget for dig. Vi er på besøg hos Kim Andersen, som er tidligere Danmarksmester i bueskydning og indehaver af Andersens Jagt-Grej, og i filmen gennemgår han de forskellige buetyper, der er tilladt til buejagt i Danmark.

Historie

Buen har været anvendt som våben og jagtvåben i flere tusind år. De tidligste potentielle pilespidser, der er fundet, stammer fra ca. 64.000 år siden i Sibudu-hulen i Sydafrika. Nogle af Europas ældste og bedst bevarede buer stammer fra Holmegaard mose på Sjælland, og er fra ca. 7.000 år f.Kr.
Buen består i hovedtræk af de samme komponenter som den gang, nemlig en håndsektion, et par bueben, en streng og et pileanlæg.

Buetyper

I Danmark er det tilladt at gå på buejagt med langbue, recurvebue og compoundbue, hvor compoundbuen er den som hovedparten af danske buejægere har tilladelse til at gå på buejagt med.

Langbuen

Denne bue er smuk og lang, vejer ikke ret meget og de fleste kender den fra Robin Hood historierne. Til jagt vil denne buetype kræve meget træning, idet skydningen foregår instinktiv, dvs. på samme måde som når du smider en sten efter et mål. Der er ikke mange buejægere i Danmark, som har tilladelse til at gå på jagt med langbue.

Recurvebuen

Denne buetype er en anelse lettere at skyde med end langbuen. Modsætning til langbuen kan der monteres sigtemidler på denne buetype, men skydningen vil som udgangspunkt også foregår instinktiv. Som på langbuen bliver recurve buen tungere og tungere at trække jo længere du trækker den.

Compundbuen

Compoundbuen er et moderne skydevåben, selvom det har været fremme mere end 30 år. I modsætning til langbue og recurvebue, bliver det lettere og lettere når compoundbuen spændes.  Buens Cams introducerer ”lett off” typisk på 70-80%, hvilket betyder at når buen er fuldt trukket holder man ved 80% lett off 20% af buens trækstyrke. Eller omvendt man fjerner 80% af trækstyrken ved fuldt træk.
Skydning med compundbuen foregår ikke instinktiv, men ved at sigte gennem “peep sigtet” og kransen af sigtekornet, på tilsvarende måde som at skyde over korn og kærv med riflede våben.

Alle compundbuens bestanddele og tilbehør bliver gennemgået som fx. stabilisator, lyddæmpere, strengstoppere, nock, pilyehylde, release, loop snor mv.

Tørtræning forbudt

Tørtræning og tørskud er strengt forbudt ved buejagt, da buen i værste fald kan blive ødelagt. Det gælder for alle tre buetyper. Kim Andersen fortæller hvorfor i filmen.

Hvad koster det så at komme i gang med buejagt? Det kommer Kim Andersen også med et par bud på i filmen.

Følg os på Youtube

Hvis du “Subscriber” til vores kanal på You Tube, får du automatisk besked om nye gratis jagtfilm – og går dermed ikke glip af de mange andre film – som løbende udkommer.

Kan du lide det du ser, så giv os en LIKE, så vi kan fortsætte med at lave GRATIS jagtvideoer!

Du kan følge Nikolaj Brandt fra filmen på Facebook.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj