Register
A password will be e-mailed to you.

Er jagt farligt?

Fora Jagttegn Er jagt farligt?
Fora Jagttegn Er jagt farligt?
Viser 12 indlæg - 1 til 12 (af 12 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #10686
  Birgitte
  3 Indlæg

  Er jagt farligt eller er jeg bare en forsig og pylret mor?
  Her er lidt om den situation jeg står i:

  I vores familie er der aldrig nogen som har gået på jagt, skydning eller har haft med våben at gøre (ej heller igennem forsvaret). Så jeg har ingen forudsætninger for at forstå, hvad jagt indebærer og betyder?? Jeg har læst mange af artiklerne her på magasinet og det lyder jo spændende det hele, men også farligt. En masse mennesker samlet med skarpladte våben, men på den anden side, så er det heldigvis yderst sjældent jeg hører om jægere der bliver skudt.

  Årsagen er at min søn, som er 15 år, har fortalt at han vil begynde at tage jagttegn i begyndelsen af det nye år via ungdomsskolen og jeg har svært ved at bakke ham op i hans beslutning, da jeg anser jagt for farligt og jeg ønsker ikke der skal ske ham noget.

  Så jeg vil sætte meget stor pris på jeres tilbagemelding.

  Mange hilsner fra en bekymret mor
  Birgitte

  #11036
  Ransborg
  1 Indlæg

  Hej Birgitte
  Jagt er da selvfølgelg farligt hvis personen med våbenet ikke ved hvad han laver, Men det er jo det man lære når man tager jagttegn, at omgås våben og omgås dem med ansvarlighed. Første trin af jagt tegnet er hagl bøsse jagt han vil tage tegn til og skal du dræbe en mand med en hagl bøsse skal du være på rimelig tæt hold. Jeg kan ikke mindes at have hørt om en mand der er død af skud med et jagt gevær i danmark UNDER JAGT. Der var en lille pige der blev skudt for nogle år tilbage men det var med en riffel.
  så jeg vil foreslå at du lader din søn tage hans jagt tegn og får ham med på jagt sammen med nogle ældre og ansvarelige jægere som kan lære ham lidt omkring jagt. Det vil både være sundt og godt til ham at komme ud og opleve naturen. Da jagt jo ikke kun er død det hele.

  Venlig hilsen
  Rasmus Ransborg

  #11037
  Sannehkarlsen
  2 Indlæg

  Hej Birgitte,

  ja, jagt er en farlig hobby, men det er der mange fritidsinteresser der er. Jeg forstår godt din bekymring når du ikke ved hvad jagt indebærer. Og vi vil beskytte vores børn mod alt det farlige. MEN:

  På et jagttegnskursus lærer man alt om sikkerhed og håndtering af jagtvåben. Og mine erfaringer fra jagter er, at der stor fokus på sikkerhed og at der bliver slået hårdt ned på, hvis regler og sikkerhed ikke bliver overholdt. Det er sjældent jeg har oplevet, at der bare bliver skudt løs på alt hvad der bevæger sig. Sikkerhed er meget vigtigt og det bliver der lagt megen vægt på.

  Jeg synes, at du skal bakke din søn op. Vær glad for at han har valgt en sund og fornuftig fritidsinteresse og ikke bare sidder indenfor og spiller computer hele dagen. Det er hårdt at tage jagttegn, det er udenadslærer, så han får måske brug for din hjælp. På den måde, kan du jo også få et indblik i det at tage og have jagttegn.

  Jagt er en sund og sjov fritidsinteresse. Man lærer utrolig meget om dyr og naturen. Man får gode venner.

  Jagt indebærer også vildtpleje.

  Og tænk lige på hvor stolt din søn er når han kommer hjem med sin første and, hare eller rådyr. Og det smager jo himmelsk.

  Håber det gav dig lidt klarhed, ellers skriv endelig igen.

  Hilsen

  Sanne

  #11038
  Cawani
  3 Indlæg

  Jeg synes egentlig at de andre formulerer det meget godt og jeg vil egentlig bare suplere med min egen erfaring som “ny jæger”.. Jeg tog selv jagttegn for 2 år siden som 16årig. Mine forældres støtte har for mig været en vigtig factor netop fordi jeg sikkert havde taget det alligevel, men at de også var med på ideen gjorde det meget nemmere.

  Jagt er som tidligere nævnt ikke kun det at skyde og slå ihjel. For at tage udgangspunkt i mig selv som eksempel har jeg brugt mere tid på vildtpleje og på at observerer eller træne familiens hunde, end jeg har brugt på egentlig at være på jagt. Set fra den synsvinkel at man går en tur i skoven med hunden som en del af jagten, jamen så er jagten jo egentlig ikke så slem, som det billede mange danner sig af jagten af en flok skydegale halvgamle mænd med en flaske snaps og letfældig omgang med skarpladte våben..

  Til sidst vil jeg bare tilslutte mig at jagtprøven altså ikke er noget man “bare lige” tager, da der er enormt meget man skal have kendskab til og kunne, helst udenad. Der er mange strikse krav og min oplevelse er at hvis der opstår tvivlstilfælde under en prøve, så må man pænt tage prøven om..

  #11039
  Skumfly
  4 Indlæg

  Hej…

  Jeg synes helt klart at du skal lade knægten tage jagttegnet.

  En rigtig god idé som supplement er at få ham meldt ind i en jagtforening og sende ham på skydebane (flugtskydning) da han kommer til at lære at håndtere og ikke mindst blive fortroligt med det våben man nu engang bærer rundt på når man er jæger.

  Ja på jagttegnskurserne lærer man om våbensikkerhed og – håndtering, men jo flere gange man runder en skydebane og har våbnet mellem hænderne jo mere sikker bliver man og er der de rette folk til stede får man samtidig en god “uddannelse” med i rygsækken.

  Og nej, jagttegnet er ikke noget man bare lige tager – det er blevet sværere med årerne, så man skal hænge i for at bestå prøven og som jeg kan se, tænker han i at tage det på en ungdomsskole og det er jo helt perfekt, for hvis det stadigvæk foregår, som da jeg tog jagttegn, så er det undervisnng over en hel sæson. Det ser jeg helt klart som en fordel, frem for de her “crash”-kurser der vinder frem, hvor man kan tage tegnet på en weekend.

  Og tilbage til det med jagtforeningerne, her er der mange steder, hvor man f.eks arrangere Nyjæger-jagter, som er specielt tilrettelagt for Nyjægere. Og mange jagtforeninger har desuden også arealer, hvor der bliver afholdt nogle fælles drivjagter, hvor han så kan komme med på.

  Og sidst men ikke mindst – hvor bor i henne i landet, for muligheden for at man kender en i netop jeres område er tilstede, så lad mig høre hvad der sker

  Knæk & bræk

  #11040
  Henrik
  1 Indlæg

  Om jagt er farligt eller ej. Det vil jeg ikke tage stilling til, men sikkerhed er i højsæde i de fleste jagtselskaber i dag.

  Jeg vil anbefale jer at tage kontakt til den lokale jagtforening. De har højest sansynligt nogle fællesjagter i december eller januar, som i kan deltage i. Der vil du få at se hvad der gøres for jagtsikkerhed og din søn vil få mulighed for at prøve det og se om det overhovedet er noget for ham. De fleste jagtforeninger er meget åbne for at vise “ikke jægere” hvad jagt er.

  Som nogen af mine “jagtkollegaer” også har skrevet ovenfor er jagt meget andet end bare at skyde dyr. Det vil i også få mulighed for at se på en sådan fællesjagt.

  med venlig hilsen Henrik

  #11041
  Birgitte
  3 Indlæg

  Hej alle sammen,

  Tusind tak for jeres konstruktive tilbagemelding. Jeg må indrømme jeg er blevet lidt mere rolig efter at have læst jeres indlæg, tak for det.Jeg har besluttet at tage en snak med min søn, hvor jeg vil bakke ham op om hans beslutning.
  Sannehkarlsen:Du har en god pointe at han får mulighed for at komme ud i naturen og være aktiv fremfor at spille så meget computer Syntes nu ikke han spiller hele tiden, men der går meget tid med computeren.God ide at gennemgå jagtmaterialet med ham, så bliver jeg selv klogere på hvad det er han skal igennem.Har du selv børn der går på jagt?
  Cawani:Tak for din egen erfaring med, hvor vigtigt det var for dig, at dine forældre støttede op om din beslutning med jagttegn.
  Birgitte

  #11042
  Sannehkarlsen
  2 Indlæg

  Nej, min datter er kun 10 mdr, så hun er lige lille nok til at gå på jagt;) men jeg tog selv jagttegn for 11 år siden da jeg var på din søns alder.

  #11043
  Skumfly
  4 Indlæg

  Hej igen Birgitte…

  Hvor fra i landet er i fra??? Hvis i er fra samme landsdel som jeg, skal jeg gerne tage knejten med på skydebanen og dygtiggøre ham i brugen af våben – både at kunne ramme, men osse helt klart sikkerhedsmæssigt…

  I skriver bare hvis det har interesse…

  Mvh

  Michael

  #11044
  Birgitte
  3 Indlæg

  Hej Michael,

  Mange tak for din venlighed, som jeg desværre må takke meget pænt nej til. Jeg sætter meget stor pris på din hjælp og alle de gode informationer i alle deler med mig.

  Men jeg har det fortsat svært (omend meget mere afklaret) omkring at han skal til at anvende våben og jeg vil gerne have ham sikkert igennem jagttegnet og vide han kan behandle våbenet rigtugt, inden jeg sender ham på skydebanen, men endnu engang mange tak for din hjælpsomhed.

  Til jeres orientering, har jeg talt med ham om det at tage jagttegn og jeg fortalte ham, at jeg gerne ville hjælpe ham med at læse på det så jeg også kunne se, hvad jagttegn er for noget.

  Han blev utrolig glad og stolt.

  Jeg tror ikke det var gået så “smertefrit” uden jeres gode råd.

  Mange hilsner og god jul

  Birgitte

  #11045
  faunafilm
  1 Indlæg

  Kære Birgittemor.

  Det er meget mere falig at bevæge sig i trafikken til og fra jagten! Jeg har gået på jagt i 40 år og har aldrig været i nærheden af en farlig situation, jeg har jaget øst, vest, nord og syd for Danmark samt i Danmark. Jeg mener jeg læste om en tragisk ulykke her i Danmark midt i halvfemserne ellers har jeg ikke hørt eller oplevet noget farligt ud over at der var en der skar sig på en kniv.

  Med venlig hilsen.

  HJ. Jørgensen.

  P.S. Håber din dreng får jagttegn og fortsætter med jagt da det er en meget sund og lærrig livsindstilling.

  #11046

  Jagt gør drenge til mænd, og mænd til krøblinge. (ihvertfald på pengepungen)

Viser 12 indlæg - 1 til 12 (af 12 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj