Register
A password will be e-mailed to you.

Forfejlet jagtpropaganda – min bare…

Fora Jagt i Danmark Forfejlet jagtpropaganda – min bare…
Fora Jagt i Danmark Forfejlet jagtpropaganda – min bare…
Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #10661
  Arne Kjeldsen
  9 Indlæg

  Jeg har netop læst et debat indlæg i dagens udgave af Sjællandske (7. februar 2012, 2.sektion) med overskriftet “Forfejlet jagtpropaganda” og er simpelhen nødt til at kommenterer på dette. Indlægget er tydeligvis skrevet af en ikke-jæger med lidt eller ingen forstand på naturpleje.

  Af indlægget fremgår det bl.a. af unge i dag tager jagttegn for primært at få nemt adgang til våbentilladelser til forsvar mod hjemmerøverier og andre ting.Mig bekendt har der endnu ikke været en episode ifbm. hjemmerøverier, hvor offeret var jæger og anvendte sine våben. Derudover giver jagttegnet i sig selv ikke ret til en våbentilladelse.

  I næste emne står Jægerforbundet for skud da de opfordre til udarbejdelse af biotopplaner mhb. på udviddet regulering af vildt, herunder ræv, krager, skader. Hun er tilsyneladende ikke klar over, at disse prædatorer lever af alt det vildt hun gerne vil se i den danske natur.

  Det fremgår endvidere at mårhunden er hadet er jægerne og derfor er den underlagt udryddelse. Det er som bekendt ikke jægerne der laver lovgivningen, men bidrager til den, som andre grønne organisationer også gør.

  Hun tilladelser sig sågar at så tvivl om jægere som “naturplejere” og “vildtforvaltere”. Mange millioner årligt går til vildtpleje ud af jagttegnsmidlerne, derudover planter jægere og lodsejere remisser, læhegn, graver søer, skove og alt mulig andet naturpleje,som ikke kun gavner jagtbare arter, men alle dyrearter i Danmark.

  Slutteligt er 500.000 årlige udsatte ænder årsag til forforforuering i søer og åer. En regning som jf. personen nu skal betales af almindelige skatteborgere. Havde hun dog bare sat sig lidt ind i reglerne inden hun skriver sådan en graverende fejl.
  Som alle jægere ogudsættere er bekendt med, er der regler for antal ænder i søer ift. m2 vandspejl. En regel der netop tilsigter at mængden af udsatte ænder også svarer til det, som miljøet og naturen naturligt kan klare.

  Et typisk indlæg fra en ikke jæger!

  Havde brug for at gøre opmærksom på vores udvidende medborgere og ikke mindst den skade sådanne fejl debatindlæg kan betyde for jagtens sag i Danmark.

  Jægerhilsen

  Arne Kjeldsen

  #10940
  Arne Kjeldsen
  9 Indlæg

  Jeg kan se folk har spurgt til indlægget jeg referer til og da jeg ikke ved hvordan jeg får den ind på computeren og da den ikke er længere, har jeg skrevet den ind herunder.

  Der er skrevet i Sjællandske nyheder, 2. sektion, tirsdag 7. februar 2012, skrevet af Annette Rosenmunthe.

  ”Man må konstatere, at den massive jagtpropaganda, der finder sted over for især svage sjæle, kun har haft ringe effekt. Noget tyder på, at en ret konstant del af befolkningen er lydhøre, og at der altså skal ganske særlig mentalitet til at vælge en hobby, hvor essensen er at slå ihjel. En del unge tager disse år jagttegn, selvom de ikke kunne drømme om at skyde dyr. De ønsker en nem adgang til våbentilladelse for at kunne forsvare sig imod hjemmerøverier og den slags.

  Jagtsæsonen er slut for denne gang, men alle 97% ikke-jægere skal måske ikke glæde sig for tidligt. Danmarks Jægerforbund opfordrer sine medlemmer til at udarbejde de såkaldte biotopplaner, der giver udvidet adgang til bortskydning af ræve – året rundt og altså også i rævenes yngletid. Derudover er der åbnet op for fældefangst af krager samt skydning (og dermed anskydning) af alle dyrearter, som jægerne lægger for had og udnævner til skadedyr. Der er ifølge Dyrenes Beskyttelse eksempelvis ingen dokumentation for at mårhunden skader eller udgør en trussel for nogen, men der er afsat over 5 mio. til at jægerne kan udrydde den så uspekuleret og barbarisk vis. Tilladelsen til alle disse ”reguleringer” uddeler jægerne i Naturstyrelsen med rund hånd.

  Fratagelsen af dyrenes liv eller førlighed kalder jægerne for ”jagtlige udfordringer” og tildeler sig selv betegnelser som ”naturplejere” og ”vildtforvaltere”. De skamskyder omkring 1 mio. dyr om året alene i Danmark (10-25% af flere bestande har hagl i kroppen) og udnytter langt fra kødet fra de nedlagte dyr (Dansk Jagtakademi). Jagtaktiviterne forvolder betydelig skader på natur og biodiversitet. Eksempelvis er udsætningen og fodringen af 500.000 ænder årligt ansvarlig for op imod halvdelen af den massive fosforforurening i mange søer, der nu vil koste skattenborgerne et milliardbeløb at fjerne.”

  #10941
  Gitte Larsen
  8 Indlæg

  Hej Arne,

  Jeg har læst debatindlægget og dine rigtige gode bemærkninger hertil. Det lyser ud af indlægget fra Annette at hun intet som helst forstår sig på jagt, så det er lidt svært at forstå hendes budskab, andet end hun selvfølgelig er jagt modstander.

  Har du overvejet at skrive til avisen med dine kommentarer til hendes debatindlæg?

  God weekend

  Gitte

  #10942
  Arne Kjeldsen
  9 Indlæg

  Hej Gitte,

  Jo, jeg havde tænkt/overvejet at skrive et svar på debatindlægget til avisen, men valgte at skrive om det her i forummet i stedet. For at gøre andre jægere opmærksomme på at der findes sådanne personer, som udtaler sig vidt og bredt om jagtens verden og at have nogen som helst faglig eller saglig baggrundsviden.

  Jeg vil tro at et svar i avisen blot vil få Annette Rosenmunthe endnu længere ud med gale hypoteser og løgne, som blot kan gøre folk der intet kendskab har til jagt endnu mere forvirrede.

  #10943
  Skumfly
  4 Indlæg

  Aha.. Annette Rosenmunthe igen igen… Jeg kan osse afsløre at det ikke er det eneste sted hun husere i sit evige had mod jægere.

  Denne lille gruppe der er/var på Facebook deltog hun også ivrigt i, men hvor langt hun og hendes er nået deres egen “jagt” ved jeg ikke, men et lille link skader vel ikke

  Så kan du se hvem der rører sig mest på det felt i den offentlige hetz ….

  #10944
  Arne Kjeldsen
  9 Indlæg

  Skumfly,

  Jeg har trykket på linket og kan se overskriften er “Forbyd privat jagt i Danmark”

  Ignoranter er det første der falder en ind og ærgeligt at disse mennesker er så uoplyste, når vi lever i en verden fuld af informationer og nyheder.

  Hvis du kigger lidt rundt på den side du henviser til, vil man se at kun 94 personer er enige i denne tåbelige underskrift indsamling og det er vel og mærke siden 28. oktober 2010.

  Samt at der kun er 1 medlem og det er nok Annette Rosenmunthe!

  vi kan kun håbe på at disse mennesker før eller siden vil sætte sig en lille smule ind i tingene for at finde ud af, hvordan jagt hjælper naturen i Danmark og andre lande.

  Ingen kan vel være uenige i, at antallet af råger i Danmark er stærk stigende, hvilket bla. skyldes at der ikke er jagttid på voksne råger. Den relativ beskedne mængde rågeunger der årligt skydes i majmåned, kan ikke holde bestanden nede på et fornuftigt niveau.

  Og flere og flere klager over rågernes larm og skideri, men folk som Annette Rosenmunthe og hendes tro følger må jo elske at komme ud til en overskidt bil med sorte rander under øjnene pga. manglende søvn.

  #10945
  J.A.Jensen
  54 Indlæg

  Hej Arne, jeg er jo ret ny “herinde” og er lige faldet over denne her, jeg syntes det er fedt at du smed debatten herind, og giver dig ret i at det nok havde været “at smide benzin på bålet” hvis du havde kommenteret det i avisen… Vi har nok alle mødt den slags personer, og jeg spørger altid som det første om de er vegetarer… med den tanke at de da så i det mindste har et fast holdningspunkt… Det er ikke sket endnu at jeg har fået et JA… De fleste er herefter til at tale med, og åbner øjnene lidt… men der er jo dem der bare har sat sig for at være imod jagt… Jeg fik til et bryllup for en del år siden en borddame af den slags, jeg kan ikke huske hendes navn men det kunne meget vel være Annette I 2-3 timer fik jeg verbal røvfuld fordi jeg var jæger, der var kun pauser under talerne, sangene og når hun skulle synke kalve-mørbraden, sådan nogle mennesker kan man godt opgive… de nyder at være imod jagt, det er deres “hobby”…

  Knæk og bræk

Viser 7 indlæg - 1 til 7 (af 7 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj