Register
A password will be e-mailed to you.

Hvilken jagthund skal man vælge?

Fora Jagthunde Hvilken jagthund skal man vælge?
Fora Jagthunde Hvilken jagthund skal man vælge?
Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #10753
  birgit
  1 Indlæg

  Jeg er klar over dette spørgsmål er svært at svare på.

  Vi er en familie med to små børn på 2 og 4 år, som bor i en villa med stor græsplæne. Vi går begge på jagt og det er mest fællesjagter i det konsortie vi er medlemmer af.

  Vores krav til en kommende jagthund er at den først og fremmest skal være en god familiehund og ikke mindst børnevenlig samt kunne færdes sammen med andre jægere og deres hunde, uden nogen problemer.
  Skal man vælge en tæve eller en han hund?

  Hvad anbefaler i?

  Vi er først lige begyndt at tale om hund, så vi har sådan set ikke nogen preferancer.

  Mvh.

  Birgit

  #11272
  Camilla koch
  1 Indlæg

  Jeg har en gammel dansk hønsehund, hende jeg har kommer fra en gren med fransk blod, dvs hun er ikke en tung og tyk som JEG syntes de gamle modelle er. Hun er ski´ god til jagt og jeg træner schweiss med hende og hun er rigtig god til begge dele.

  Hun er en rolig hund og elsker at hygge sig i sin kurv.

  Men med understrengning må jeg heller sige at ALLE hund jo skal have deres stimuli for at være en lydig og rolig hund i hjemmet. Så overvej om tiden til træning er der, for selv den gode Lab. kræver stimuli for at være rolig hjemme….

  Men jeg kan anbefale en GDH

  #11273
  Endres
  4 Indlæg

  en go sund lab vi har selv fire (O;

  men kommer jo an på hva jagt form i dyrker om det skal være en ren arportøt en stående elle stødende

  der er jo ufatil mange gode hunde tysk ruhår err dejlig familei hund også alt er et ? om hvad der passer ind i jeres famile og i kommer godt fra start det er så vigtig lige gyldig hvilke hund i vælger

  vh Leif

  #11274
  jagtmester
  1 Indlæg

  igen tvivl labadore super familie og jagthund

  #11275
  Endres
  4 Indlæg

  ja lab super familie hund og jagthund vis du ikke vil ha en stående hund? (O;

  vhLBTE

  #11276
  tobby
  5 Indlæg

  To små børn og træning af en jagthund harmonerer ikke i mine ører.

  Der skal lægges mange timer i en jagthund, hvis den skal fungere på jagt, hvor der selvfølgelig er behov for ubetinget lydighed – og den kommer ikke af sig selv!

  Der er ikke noget værre, end en ulydig hund der ødelægger jagten for de andre deltagere – og der er desværre alt for for mange af dem.

  Jeg bruger selv mindst en time om dagen på min Kleiner Münsterländer, som efterhånden gør det ganske pænt, men det har jeg også kun opnået, fordi jeg træner målrettet og konsekvent.

  Hvis I alligevel vælger at anskaffe jer en hund, vil jeg anbefale den lette løsning med en Labrador. Desuden skal I være enige om, hvem af jer, der skal være fører af hunden. Det skaber forvirring og gør træningen meget sværere, hvis I træner med den begge to.

  Desuden skal I sørge for, at jeres børn aldrig kopierer jer og kommanderer med hunden, fordi de synes det er sjovt. Det er virkelig noget, som kan ødelægge træningen…

  Thomas

  #11277
  mikaelJ
  1 Indlæg

  jeg har selv 2 Field trail springer spaniels, som vi bruger til at drive og appoterer med, de er nogle rigtig gode familie hunde, men de kræver meget tid, men det gør alle hunde sådan set..

  og som thomas er inde på er 2 små børn og en hund ikke nogen god kombination, en hun kræver meget tid for at den skal gå hen og blive lydig, jeg bruger selv minimum 1,5 time på og gå at træne med dem hver dag..

  #11278
  Marinus
  1 Indlæg

  Og det er ikke kun fordi vi har et kuld på vej..
  Vores tæve på 4, nu drægtig med sit 2. kuld, opfylder til fulde det vi ønsker os af en hund. Den er let at træne, måske den letteste – men lad bare jagtkammeraterne tro i er hundehviskere.. Kan slappe af – og tænde lige så hurtigt når den skal. Omgængelig og velkommen alle steder vi kommer. Fra godsjagt til Mødregruppe. Det er da fedt at komme hjem fra jagt med konsortiets bedste hund, som hele familien kaster sig over fordi hun er savnet

  Når det er sagt, så tror jeg at træningen, og ikke mindst den daglige tilretning i hjemmeomgivelerne er vigtigere en racevalg. Især det første halve år.

  Held og lykke til
  Marinus

Viser 8 indlæg - 1 til 8 (af 8 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.