Register
A password will be e-mailed to you.

Sporing af dyr

Fora Jagt i Danmark Sporing af dyr
Fora Jagt i Danmark Sporing af dyr
Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #10660
  Seliger
  2 Indlæg

  Hej

  Jeg leder efter et kursus eller anden træning i dyresporing. Er der nogen herinde der ved hvor man kan finde den slags? Jeg har et gammelt ubrugt jagttegn og vil egentligt gerne igang, men jeg vil først gerne tilegne mig nogle purch færdigheder.

  vh

  Seliger

  #10937
  Vildtplejerådgiver
  22 Indlæg

  Hej Seliger

  Så vidt jeg ved findes der ikke desideret spor kurser i DK, så skal du hensidan til Sverige, de kører en del kurser om spor.

  Hvis der sådan er “normale” spor, hjortevildt m.m. og ræv, så vil jeg da med glæde give en rundvisning.

  Hilsen

  John

  #10938
  Seliger
  2 Indlæg

  Hej John

  tak for input. Det er nok lidt mere end bare sporgenkendelse jeg er ude efter her. Ideelt ville det være for mig at optræne evnen til at følge et spor, og ikke blot genkende det. Det skal dog siges at jeg er rimeligt på bar bund, og al hjælp vil være værdsat, inden jeg drager hinsidan og kaster penge i et hul Så hvis du kan give pointers til hjort og evt ræv, er jeg meget interesseret

  Mvh

  Seliger

  #10939
  J.A.Jensen
  54 Indlæg

  Hej Seliger. jeg har ikke stor erfaring med at pürche på friskt spor af hjortevildt… hvor jeg har jaget her i Danmark har det altid været råvildt jeg har været ude efter… og her har det været veksler, og op til bukkejagten også fejninger og skrab, jeg er gået ud fra, altid noget jeg tjekker i forvejen… Direkte at gå efter “fod” af råvildt, tror jeg er meget svært, men det kunne da være vildt spændene… Efter min erfaring er nysat fod af råvildt, i jordbunden Meget skarp i kanten, og i sne ligger der gerne lidt “pudder-sne” omkring sporet hvis det er friskt. Mht. ræv er det aftrykket af kløerne man skal gå efter, da resten af foden jo er blød, jo skarpere kløerne står i jord eller sne, jo friskere er sporet… Det er mine erfaringer, håber du kan bruge det til noget.

  Knæk og bræk.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj