Register
A password will be e-mailed to you.

Re: Forfejlet jagtpropaganda – min bare…

Fora Jagt i Danmark Forfejlet jagtpropaganda – min bare… Re: Forfejlet jagtpropaganda – min bare…
#10940
Arne Kjeldsen
9 Indlæg

Jeg kan se folk har spurgt til indlægget jeg referer til og da jeg ikke ved hvordan jeg får den ind på computeren og da den ikke er længere, har jeg skrevet den ind herunder.

Der er skrevet i Sjællandske nyheder, 2. sektion, tirsdag 7. februar 2012, skrevet af Annette Rosenmunthe.

”Man må konstatere, at den massive jagtpropaganda, der finder sted over for især svage sjæle, kun har haft ringe effekt. Noget tyder på, at en ret konstant del af befolkningen er lydhøre, og at der altså skal ganske særlig mentalitet til at vælge en hobby, hvor essensen er at slå ihjel. En del unge tager disse år jagttegn, selvom de ikke kunne drømme om at skyde dyr. De ønsker en nem adgang til våbentilladelse for at kunne forsvare sig imod hjemmerøverier og den slags.

Jagtsæsonen er slut for denne gang, men alle 97% ikke-jægere skal måske ikke glæde sig for tidligt. Danmarks Jægerforbund opfordrer sine medlemmer til at udarbejde de såkaldte biotopplaner, der giver udvidet adgang til bortskydning af ræve – året rundt og altså også i rævenes yngletid. Derudover er der åbnet op for fældefangst af krager samt skydning (og dermed anskydning) af alle dyrearter, som jægerne lægger for had og udnævner til skadedyr. Der er ifølge Dyrenes Beskyttelse eksempelvis ingen dokumentation for at mårhunden skader eller udgør en trussel for nogen, men der er afsat over 5 mio. til at jægerne kan udrydde den så uspekuleret og barbarisk vis. Tilladelsen til alle disse ”reguleringer” uddeler jægerne i Naturstyrelsen med rund hånd.

Fratagelsen af dyrenes liv eller førlighed kalder jægerne for ”jagtlige udfordringer” og tildeler sig selv betegnelser som ”naturplejere” og ”vildtforvaltere”. De skamskyder omkring 1 mio. dyr om året alene i Danmark (10-25% af flere bestande har hagl i kroppen) og udnytter langt fra kødet fra de nedlagte dyr (Dansk Jagtakademi). Jagtaktiviterne forvolder betydelig skader på natur og biodiversitet. Eksempelvis er udsætningen og fodringen af 500.000 ænder årligt ansvarlig for op imod halvdelen af den massive fosforforurening i mange søer, der nu vil koste skattenborgerne et milliardbeløb at fjerne.”

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj