Register
A password will be e-mailed to you.

Re: Vildsvinejagt i Sverige

Fora Jagt i udlandet Vildsvinejagt i Sverige Re: Vildsvinejagt i Sverige
#11005
Mannlicher og mig
1 Indlæg

Jeg ville ikke råde en nyjæger til at tage alene ud en mørk nat for at skyde et vildsvin, men har du nogen mere erfarne med, synes jeg ikke det er et værre sted at starte end så meget andet.

Det svære er efter min mening især, at en anskudt gris skal regnes for livsfarlig, og at det om natten faktisk kan være svært at konstatere, om grisen er død – eller bare ligger og lurer – godt sur i skralden (de blir’ sgu’ så nærtagende, når man skyder på dem!).

En natlig eftersøgning efter anskudt gris er ikke noget man gør alene, og slet ikke som nyjæger.

Mht. til lys, så er det rigtigt, at man ikke må have monteret lys på riflen under jagten, men først i en evt. eftersøgningssituation – og svenskerne tar’ oftest deres regler meget alvorligt.

For få år siden blev det dog tilladt, at have fast monteret lys på Åtelpladsen. I mit jaktlag i Skåne er lygterne forbundet med ledninger op til tårnet, hvor der så kan tilsluttes et batteri – og vupti – åtelpladsen ler belyst med et svagt grønt lys, som tilsyneladende ikke genererer grisene(ikke endnu i hvert fald). Lyset er tilstrækkeligt til at uidentificere de enkelte dyr og skyde uden et belyst kikkertsigte.

Selv uden kunstig belysning kommer man dog rigtig langt med en god sigtekikkert, bare der er lidt stjerner eller måne – det er om natten, at man for alvor kan se forskellen på en dyr og en mere ordinær kikkert. Om natten uden kusntig belysning kan det være rart at have et belyst trådkors. Det oplyser ikke målet, men at man kan se trådkorset på den mørke baggrund.

Sne på jorden gør det meget nemmere, og i mangel på det, kan man strø halm ud.

Fuldmåne er ideelt mht at se (næsten som , men grisene er ikke dummere, end at de på en stjerneklar nat med fuldmåne også er meget mere forsigtige.

Knæk og bræk

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj