Register
A password will be e-mailed to you.

Riffelkikkert til drivjagt/bukkejagt

Fora Jagtudstyr & Jagtvåben Riffelkikkert til drivjagt/bukkejagt
Fora Jagtudstyr & Jagtvåben Riffelkikkert til drivjagt/bukkejagt
Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #10696
  jeppe
  9 Indlæg

  Jeg er begyndt at se lidt på, hvilken riffelkikkert der kan tænkes er være mest anvendelig til drivjagt. Hvis der findes typer som kan benyttes sådan all around, ville det være optimalt – så jeg både kan anvende sigtekikkerten drivjagt og bukkejagt.

  Jeg her ikke nødvendigvis noget farvorit mærke, men mere hvilket zoom, lysindfald og hvad det hele nu hedder skal jeg være opmærksom på.

  Nogen der ønsker at dele deres erfaring med riffelkikkerter og sigtekikkerter

  Tak.

  Jeppe

  #11080
  SIE-Hunting
  2 Indlæg

  Hej Jeppe,
  Kikkerter til drivjagt, er typisk kikkerter med en meget lav forstørrelse d.v.s. fra ingen forstørrelse og op til 1,5 gange når kikkerten er skruet ned på den laveste forstørrelse, dette er udelukkende for at få et stort synsfelt, når at der skal skydes til vildt i bevægelse, disse kikkerter med variabel forstørrelse kan så til andet brug skrues op i forstørrelse til 4-6 ganges forstørrelse, alt afhængigt af mærke og model.
  De kan så også bruges til almen jagt såsom bukkejagt o.lign., men de fleste jægere i dag ønsker sig lidt højere forstørrelse til pürch og anstands jagt, så derfor vil en all round kikkert til det hele, nok være en 2,5-10×56 – så er man rustet til det hele, såfremt at man vil vælge kun at have en kikkert til det hele, og der kan jeg varmt anbefale Trijicons Accupoint 2,5-10×56 med BAC gul triangel sigte, da den har alle de features som en moderne all rounder bør have:
  Stort synsfelt, mulighed for op til 10x forstørrelse, meget lys stærk til skumringsjagt, ingen batterier til oplyst sigte (altid lys i sigte) via brændselscelle som er garanteret 20 års brændtid, sigtet er lynhurtigt til hurtige skud, samt godt til finskydning, lang øjenafstand og meget nem at finde fuldt billed i, og så er den fremstillet til at der kan skydes med begge øjne åbne.
  Oveni i det er der 30 års garanti på kikkerten – det skader jo ikke.
  Det blev da ikke til så lidt da jeg kom i gang. men sådan er det jo, når der er noget at man er begejstret for, ikk
  Kikkerten kan ses her på linket sammen med introduktion af BAC sigtet på video.

  #11081
  jeppe
  9 Indlæg

  Tak for en rigtig god tilbagemelding.

  Det er en super fed kikkert, men dog lige i overkanten af mit budget. Jeg er mere på udkig efter en kikkert til et par tusind kroner, er det muligt at få en allround til den pris?

  Alternativt skal jeg købe to billigere kikkerter, men så er der noget med montagen (sving-montage?) der skal overvejes. Har du nogen gode råd her?

  Mvh.

  Jeppe

  #11082
  SIE-Hunting
  2 Indlæg

  Hej Jeppe

  Det er ikke et problem at finde en kikkert ( 2,5-10×56 ) til kr. 2000,- som er samme størrelse, du kan bare ringe på 70 701 712 så finder vi det som passer til dig.

  M.h.t. at købe 2 kikkerter og 2 montager, ville jeg nok hellere bruge lidt flere penge på en god kikkert/aftagelig montage nu, og så senere købe et ekstra sæt, når at du mener at du igen vil ofre lidt på udstyr, for ellers skal du af med væsentligt flere penge, end de 2000,- kr.- men jeg ser det udelukkende ud fra at det skal være grej, som at man kan stole på og have glæde af i rigtig mange år frem.

  Svingmontager er super gode, men også i den dyre ende, så hvis at du vil have en montage som kan tages af og på, og du godt vil holde prisen lidt nede uden at det går ud over kvaliteten, så vil jeg nok anbefale dig at købe aftagelig montage på Weaver basis, som prismæssigt er noget under det halv pris, af hvad f.eks. en EAW svingmontage koster, og begge i stål.

Viser 4 indlæg - 1 til 4 (af 4 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj