Register
A password will be e-mailed to you.

Vildtpleje til bukkejagten

Fora Naturpleje & Vildtpleje Vildtpleje til bukkejagten
Fora Naturpleje & Vildtpleje Vildtpleje til bukkejagten
Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)
 • Forfatter
  Indlæg
 • #10780
  Huntingdk
  9 Indlæg

  Hejsa

  Jeg er lidt i tvivl om jeg er for sent ude i forhold til lidt vildtpleje i forhold til bukkejagten 2013?

  Jeg har fået adgang til ca. 20 ha som består af åbne marker med 3 markremisser og lidt levende hegn i skelnene. Det jeg påtænker inden 16. maj er:

  Opsætning af skydestiger i remisserne.
  Plante/så et bælte med vildtager til råvildt og fasaner på ca. 10 meter omkring alle tre remisser.
  Opsætning af en fodertønde hver remisse.
  Beskæring og åbning af remisserne, så jeg kan se bedre fra stigerne, men også får at for at åbne lidt op i remisserne som er meget tilgroet.
  Spørgsmålet er så

  Ad 1)

  Er jeg for sent ude ift. at lave støj, sætte nye ting op som dyrene ikke er vant til?

  Ad 2)

  Jeg tænker på majs, men hvornår og hvordan gøres dette?

  Ad 3)

  Spiser råvildtet af en fodertønde og hvis ja, hvad skal jeg så fodre med?

  Ad 4)

  Her er jeg lidt i tvivl om det er for sent at beskære kraftigt, når råvildtet kender de nuværende remisser.

  På forhånd tak for jeres hjælp.

  #11371
  Vildtplejerådgiver
  22 Indlæg

  Hej

  Du er ikke for sent ude til at støje, save m.m. det spiller ingen rolle overfor råvildtet, som er tilbage dagen eftyer, hvis de ellers er vant til at der er fred og ro.

  Det er dumt og direkte farligt at starte på fodring af råvildt lige nu! Det giver jo heller ingen mening, med mindre det er for at lokke nye til, og det er ulovligt.

  Du klan eventuelt sætte en sliksten op nu, og så starte med fodring til efteråret, en fodertønde med spiral, og noget hvede med knækket majs, kan de få meget glæde af.

  Der er ingen problem i at beskære nu, det er selvfølgeligt bedst at planlægge arbejdet over nogle sæsoner, således at alt dækning ikke forsvinder på en dag. Start med 1/3 del, og tag så et nap de næste år, så kan de nye planter, og vildtstriber nå at komme igang.

  PS.: Husk nu at gemme en eller 2 gode bukke til avlen……. knæk og bræk

  Hilsen

  John

  #11372

  Hej john, syntes ikke helt alle dine argumenter giver ordenlig mening. for det første – hvis det er forbudt at fodre sit vildt? hvorfor er det så ikke at sætte en sliksten op, som også vil blive set som noget ” ekstra ” til dit vildt?

  med hensyn til rydning, så bliver han nød til at ryde nødvendigt omkring de steder han har i tankerne at sætte en stige/stiger op henne. ellers vil det være uansvarligt at skyde fra dem.

  til sidst det med at gemme ” gode” bukke. det kan da være en meget romantisk politik. meeeen hvordan kan du vide at en lille buk, ikke er mindst hvis ikke bedre, til avl end én stor?

  han har kun 20 Ha. at råde over, det er begrænset hvor meget han kan styre sit råvildt, og i sær når det er marker.

  vil mene en bedre skydepolitik ville være, få et indblik i hvor meget råvildt der er, fast stående på sit jagt revir, og så skyde store og små bukke væk. på den måde vil du have alle mellem og kommende støre bukke til at lave din avl. få at gemme på noget små skravl, og knup bukke kan heller ikke være godt.

  #11373
  Vildtplejerådgiver
  22 Indlæg

  Det er ikke forbudt at fodre sit vildt! Det er forbudt at lokke naboens vildt ind til sig, for at skyde! Det var det jeg mente.

  Det handler ikke kun om avls gener, men hvis du vil have en sund bestand af råvildt, skal der være dyr i alle aldre og køn. Det har intet med romantik at gøre, det handler om at man passer på sit råvildt, og det er bevist mange gange i hele Europa, at der bør være bukke i alle aldre. Her i DK ved de fleste at det ikke er 1 års bukke der mangler, men bukke som har lidt alder (mere end 5år).

  Du har ret i at den eneste måde at man kan foretage en god forvaltning af en råvildt bestand er at få så stort et kendskab til bestanden som muligt, så er det noget nemmere at beslutte hvilke dyr som skal leve videre.

  Og ja, så kan det være naboen skyder dem…….. det er der ikke noget at gøre ved! andet end eventuelt lave nogle aftaler over skellet.

  Knæk og bræk om ikke så længe

  John

  #11374
  Huntingdk
  9 Indlæg

  Tak for jeres svar.

  Min ide var at beskære omkring stigerne, så jeg får et ordentlig udsyn, dernæst ville jeg fælde lidt hist og pist i remisserne så de blev mere åbne. Bunden er meget tæt og der er ikke rigtig lys inde i remisserne.
  Men godt det ikke støjer og genere råvildtet.

  Prøver at smide en sliksten op og får fat på en tønde eller to, som jeg sætter op til efteråret. Ved efterår, er det september måned?

  God ide med en nabo aftale, det vil jeg da prøve. Min egne ambitioner var skyde en enkel eller to bukke.

  Tak for jeres hjælp.

Viser 5 indlæg - 1 til 5 (af 5 i alt)

Du skal være logget ind for at svare på dette indlæg.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj