Register
A password will be e-mailed to you.

Jagtbogen “How to Hunt” er en billede bog og ikke en guide bog om, hvordan jagt skal udøves. Læs vores anmeldelse af jagtbogen herunder.

Titel
How to Hunt

Forfatter
Trine Søndergaard & Nicolai Howalt

Sideantal og årstal
116 sider indbundet og udgivet 4. december 2010

Forlag
Gyldendal

Sprog
Engelsk

Sværhedsgrad
De 4 første sider af bogen med forord af Liz Wells (Professor in Photographic Culture, Faculty of Arts, University of Plymouth, UK) er på engelsk.  Bogens resterende sider er jagtbilleder af forskellige jagtsituationer og temaer. Utrolig flotte billeder.

Pris
450 kr. hos saxo.com

Handling
Jagtbogen begynder med 4 sider tekst, hvor der drages sammenligninger mellem bogens billeder og de danske landskabsmalere Eckerberg, Lundbye og Hammershøi.  Enkelte af landskabsmalernes billeder er vist i forhold til udvalgte billeder i jagtbogen og det er lyset, landskabet, terrænet, omgivelserne mv. der kan ses ligheder imellem.

Jagtbillederne er primært taget fra forskellige klapjagter afholdt på forskellige danske godser i perioden 2005 til 2010. Det helt specielle ved billederne er at de er sat sammen af mange forskellige billeder og på en sådan måde, at hele forløbet omkring jagten ved den pågældende såt er vist på ét billede. Billederne er sat rigtig flot sammen og generelt fremstår bogen teknisk flot og meget professionelt gennemført.

Jagtbillederne er store panorama billeder med jægere, jagthunde, klappere, vildt osv., som fremstår i en afdæmpet tågeagtig atmosfære. Billederne kan nærmest være surrealistiske og drømmeagtige på samme tid men det lykkes alligevel at fremhæve smukke danske naturscener og gode jagtsituationer.

Billederne er ikke dramatiske, trofæ agtig eller store vildtparader, jagtgilder i jagtstuen eller jagthornblæsning, men fokusere på omstændighederne og omgivelserne i selve udøvelsen af jagten, menneskerne og jagthunde, fra begyndelsen af en såt til afslutningen af en såt.
Blot husk at bogen titel ”How to Hunt” ikke dækker over en guide bog om jagt, men en jagtbillede bog.

Bogen består af mange smukke billeder som bestemt er værd at studere og kigge nærmere på. Jo mere billederne betragtes jo flere spændende detaljer dukker frem og man vil oftest opdage de samme jægere.  Dog er farvenuancerne på alle billederne tågeagtige og man kan godt savne enkelte billeder der viser alle de farvenuancer vi jægere oplever i naturen.

Forfatterne til bogen er ikke jægere, men har med bogen “How to Hunt” været afsøgende i forhold til, hvad der er muligheder på et billede. Ligeledes afprøves grænsen mellem dokumentarisme og kunst.

Generelt er bogen værd at bruge tid på.

Flere jagtbøger kan findes her på siden under vores shop.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj