Register
A password will be e-mailed to you.

Hvem der kan blive optaget i Jagttegnsregistret og dermed få udstedt dansk jagttegn har tidligere været et nationalt anliggende, som i Danmark bl.a. reguleres via kapitel 1 i “Bekendtgørelse om jagttegn“.

Her står følgende om udenlandske personer:
Personer, der er optaget i registret, men som ikke har fast bopæl i Danmark, kan efter anmodning få tilbudt jagttegn”.

Det er denne ”anmodning” der er problemet og som er kernen i den sag EU er ved at opbygge mod Danmark. EU mener at Danmark forskelsbehandler og sætter egne borgere højere end EU-borgere, da “anmodning” ikke skal ske for danske borgere.

Sagen er opstået som følge af flere klager til EU, hvor Danmark har nægtet at udstede jagttegn til andre EU-borgere med den begrundelse, at der ikke forelå tilstrækkelig dokumentation for at det pågældendes lands jagtlovgivning kunne sidestilles med danske forhold.

Der forventes dom medio 2016.

Sund logik strider tilsyneladende imod hele EU-apparatet.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

One Response

  1. Pede

    Jeg ved godt det er d. 1. april, men overskriften stadigvæk er misvisende. Retten til jagttegn er ikke det samme som jagtret!

    Jeg har jagttegn, men ingen jagtret, for jeg har ikke købt, lånt eller lejet mig til jagtret eller jord, som jeg må drive jagt på.

    Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj