Register
A password will be e-mailed to you.

Den 4. november i år opsporede og indfangede Naturstyrelsen en mårhund ved Egebjerggaard på Nordfyn. Det er første gang at der fanges en vildtlevende mårhund på Fyn. Hidtil har denne invasive art været begrænset til Jylland.

Vi har haft en målsætning om, at mårhundene ikke skulle sprede sig til de danske øer. Men vi må desværre konstatere, at det ikke er lykkedes af holde dem væk fra Fyn. Mårhunde er fremragende svømmere, og den indfangne mårhund har tilsyneladende været i stand til at krydse Lillebælt“, siger skovrider Søren Kirk Strandgaard fra Naturstyrelsen.

Læs også: Mårhunde udsat på Fyn

Nu skal kampen mod mårhunden også indledes på Fyn.

Den mårhund, vi nu har fanget på Fyn, bliver steriliseret og genudsat på Fyn, så vi kan blive ved med at pløje naturen igennem efter mårhunde. Der kan jo være flere, der har taget turen over bæltet, men lad os håbe, det var en enlig svale“, siger skovrider Søren Kirk Strandgaard.

Det er målsætningen at Danmark skal være mårhunde fri i 2015.

Læs også: Judas-mårhund fundet død på Fyn

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj