Register
A password will be e-mailed to you.

Sikahjort i Skotland

Sikahjort i Skotland

Sikahjort på halvøen Kintyre 2013 med udsigt til Isle of Arran

Dette blev en genforeningstur til det Skotske. I mit sabbat år var jeg bosiddende på halvøen Kintyre i 4½ måned som trainee. Det var mange forskellige opgaver og der i blandt en masse jagt og stalking af gæster. Med en god kontakt vendte jeg snuden hjem af til Danmark igen, og her 2 år senere skulle Skotland opleves igen. Lidt arbejde hjemmefra var lavet for min kontakt og betalingen var sikahjort(e).
Efter ankomst var det direkte i jagttøet og på jagt. Grundet min erfaring i området gik jeg på egen hånd, og jeg skulle ikke gå langt før jeg havde kontakt. Dér oppe 900 meter væk højest oppe i lyngen gik de. 3 stk. sika med en fin hjort imellem. Vinden var perfekt og jeg lagde en hurtig slagplan inden opstigningen. Af erfaring ed jeg at 900m hurtigt kan komme til at tage en rum tid, men der var cirka 2 timer til solnedgang, så det burde være rigeligt. Halvvejs oppe mister jeg kontakten da dyrene i roligt tempo bevæger sig op over toppen.
Ved trægrænsen (sitkagran) står jeg i 2 minutter og venter samt får pusten tilbage. Den høje lyng, bregner og andet krat gør det ikke nemmere at komme både lydløst og listende, men dog hurtigt, frem. Det må briste eller bære! Dyrene er ikke kommet frem og jeg kan ikke se dem fra min post. Jeg begynder stille at gå op i området hvor jeg først havde set dem. Her er der ingenting udover helt nyt fald fra dem. Vinden er stadig rigtig god, men de kan selvfølgelig godt have gået til venstre frem for til højre, som jeg mente at kunne se. Efter 30 meter med riflen i højrehånd skydestokken i venstre og krum ryg kommer en sikahind til syne kun 30 meter fra mig på min højre side. Jeg sætter mig på hug og riflen kommer i stilling. Efter hinden er nemlig den hjort jeg så nede fra dalen – en fin ung 6-takker sikahjort som er meget opsat på at være i nærheden af hinden. Venstre arm slynges i et snuptag rundt om riffelremmen, og da hjorten står kun 27 meter fra mig er han fri fra de visne lyngplanter. Her får han et skud fra den Tikka T3 i kaliber .270win (med lyddæmper) som jeg har tilladelse til i Skotland. Hjorten rammes i området mellem hals og hjerte/lunge region og forender i lyngen hvori han har tilbragt så megen tid.
En rigtig rigtig fed pürch hvor det hele gik op i en højere enhed – hvilket sjældent sker i første forsøg!

Tak Skotland – vi ses snart igen!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj