Register
A password will be e-mailed to you.

Labrador på jagtJeg var på min første jagt nogensinde i går. Det var en lille jagt arrangeret af min gode kammerats far for hans venner. Vi var 4 ungjægere og gode venner som alle fik jagttegn i år og min kammerats far syntes det ville være en god ide, at vi drev de 4 små remisser han har på markerne. Vi måtte skyde hvad jagtloven tillader dog ikke råvildt.

Alt var arrangeret som en når man kommer en rigtig jagt (tror jeg). Vi startede med en gammel dansk, og min kammerats far fortalte, hvordan dagen ville forløbe, hvilke såter vi skulle igennem, hvilket vildt der måtte skydes, skydretninger og huske at hilse og hold øje med din side mand samt ikke midst undgå lave skyd og er du i tvivl, så lad vær med at skyd.

Vi ville stoppe omkring kl. 12, hvor der ville være vildtparade og guleærter. Min kammerats far drev sammen med hans 2 labrorardorer og hans lille bror.

Vi blev sat af på post (glemte dog at takke ved at løfte huen, men huskede det til de andre såter) og hundene blev sat fri. Der kom en fasan som gik bagud og derfor blev der ikke skyd til den.

Næste såt blev vi igen sat for og hundene, min kammerats far og lille bror gik igennem. Her kom der to skovduer og fasanhøne, hvor jeg skød forbi til den ene due og en af de andre skød den i et flot skud.

I trejde såt havde de skudt en buk på bukkejagten, så vi var alle spændt på om der var råvildt, selvom det ikke måtte skydes. Der kom en rå (tror jeg), 1 skovdue og 2 fasaner og vi fik alle fire skudt til vildt, dog ikke råvildtet. Der faldt en fasan.

I sidste såt kom der 2 fasaner igen og jeg fik skudt en fasanhøne . Derefter hjem til vildtparaden, hvor der lå 1 skovdue og 2 fasaner.

Min kammerats far fortalte om dagen og hvordan den var gået og pointerede at hatten/huen tages af under vildtparaden.
Derefter gik vi ind og spiste guleærter og fik en snak om hele dagen og vi syntes alle det havde været rigtig godt at være blevet hjulpet igennem dagen, hvordan man skal opføre sig og hvordan en jagt foregår.

Tak for det Ole.

Jeppe

One Response

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj