Register
A password will be e-mailed to you.

Min første Gemse bukDa jeg vågnede denne morgen går jeg ind på Hari Hari Hotel og spiste morgen mad da Gery er fanget i tågen på den anden side af bjergkæden så han må vente på at den letter. Da jeg havde spist morgen mad tog jeg ned til CSI helikopters lejer og snakkede med it mændene som står for at omregne flyets magnetiske målinger til data der viser hvor i jorden der er den største magnetsieke tiltrækning og derved mineraler i form af guld eller kul og andre lignende stoffer. Man laver disse for at det vil være for dyrt at placere en kul eller guld mine et sted hvor der ingen mineraler er.

Da klokken bliver 12 og Gary ankommer er det for sent til at flyve ud og Jeg bestemmer mig for at prøve lykken til fods op af en af flod brederne. Jeg har Dale creak i mine tanker men finder ud af at for at få adgang til DOC landet ved Whataroa River skal man snakke med en landmand da han har jordene op til, så dette må jeg lige have arrangeret først. Jeg finder ud af hvor han bor og kører der til med det samme for at se om han er hjemme. Det er han og jeg får min en rigtig god snak med ham, hvor han giver mig lov til at gå op over hans stykke men han fortæller mig samtidig at der ikke er mange Gemser der, så han foreslår mig et andet stykke som han syntes jeg skal prøve i stedet for da han plejer at jage med hans søn der.

Da jeg ankommer til det sted han har anbefalet mig begynder jeg at gå op af floden med håb om at se en Gemse ligge på en sten eller esse i skovbrynet. På turen der op er det nødvendigt at krydse 5 floder og det er ikke lige til alle steder for at strømmen er så hård.

Dette lykkedes dog og efter 1,5 times vandring opdager jeg endelig en gemse som står og kigger på mig på den anden side af floden, Jeg får riflen af skulden og går ned i knæ og giver den en perfekt kugle hvorefter den sætter af og løber op af den lille sideflod den står ved. Jeg skyder den igen og nu sænker den farten hvor efter jeg skyder den igen inden den forsvinder ind i træerne.

Min bukke feber er nu helt fantastisk høj og puster lige et par minutter inden jeg finder et godt sted at krydse hovedfloden som går mig til livet og der er meget strøm men på den anden side skal jeg. Da jeg kommer over skynder jeg mig ned til skudstedet, og der er meget sweiss på skudstedet jeg følger det men inde i skoven er det som om at sporet forsvinder i alle de røde løv blade og bregner jeg står og kløer mig i nakken da jeg opdager Gemsen lige under mig den står og svajer og jeg skyder den igen og denne gang går den ned i skuddet.

Da jeg kommer ned til Gemsen har den 2 skudhuller i hjerte regionen og en i lungen samt den sidste ned gennem ryggen, hvilket skudstærkt dyr. Jeg fik ham brækket og puttet ham på ryggen hvorefter jeg bevæger mig ud af. Jeg har hørt at Gemse skulle smage godt og nu skulle det jo prøves da der kun var 1,5 times gang ud her fra. Mens jeg går ud af mega våd og med en gemse på ryggen føler jeg mig som den lykkeligste gemse jæger i New Zealand da jeg har kæmpet for denne chance i 10 måneder.

Da jeg kommer forbi bondens hus på vejen hjem holder jeg ind med 12 øl til ham som tak for tippet. Min Gemse er 5 tommer ikke det største trofæ men så er der en chance for forbedring.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj