Register
A password will be e-mailed to you.
Foto Soundiron, Flickr.

Foto Soundiron, Flickr.

Den dømte var tidligere jæger. Hans jagttegn og våbentilladelse blev tilbagekaldt i 2012.

Han havde beholdt en riffel i et våbenskab og opbevarede dette på en lageradresse. Ifølge den dømte var riflen delvis ejet af en ven, og han ville i september 2012 sælge riflen helt til vennen. Han pakkede derfor riflen ned og lagde det i bagagerummet på sin bil, for at køre op til sin ven for at sælge det. Han medbragte endvidere et frossent hjortehoved, som skulle videre til trofæbehandling.

På vej op til vennen ringede hans ekskæreste, og han var nødt til at køre hen til hende for at passe børn. Han efterlod bilen med riflen i bagagerummet på parkeringspladsen natten over. Bilen blev stjålet i løbet af natten. Da han meldte bilen stjålet, oplyste han ikke, at der lå en riffel i bilen.

Biltyven blev stoppet i bilen en uge efter, hvor politiet under ransagning af bilen fandt riflen liggende ladt i bagagerummet. Hjortehovedet havde tyven smidt ud. Tyven havde ikke fået adgang til bagagerummet, og var derfor uvidende om at riflen lå der.

Dommen

Manden havde uden våbentilladelse transporteret en fuld funktionsdygtig riffel med ammunition til sin ekskærestes bopæl samt efterladt riflen i en parkeret bil natten over. Dette fandt en enig domsmandsret som en særlig skærpende omstændighed.

Det var en overtrædelse af straffelovens § 192 a. Straffen blev fastsat til fængsel i 1 år, hvilket er minimumsstraffen i henhold til denne paragraf. Da han ikke havde relationer til rockerkredse, bandemiljøer og ikke er straffet for ligeartet kriminalitet tidligere, fandt retten det forsvarligt, at gøre en del af straffen betinget. Han skal dermed kun afsone tre måneder og de resterende ni måneder gøres betinget.

Riffel og ammunition blev naturligvis konfiskeret.

4 Responses

 1. evan

  Hvad er der gået galt her ? Mandens jagttegn og våbentilladelse er blevet tilbagekaldt i 1912. Er der overhovedet ikke nogen kontrol med, at han stadig er ejer af en riffel uden tilladelse.

  Svar
 2. Kent

  Synted det er ok med dom. Han har jo overtrådt “alle” regler , samt moral og etik.

  Svar
 3. Flemming Jakobsen

  Fjols, det er netop denne slags personer der er med til at give jægere et dårligt ry.
  Jæger er han ikke, han er forbryder, og bliver straffet herefter.

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.