Register
A password will be e-mailed to you.

Anmeldelse af jagtbogen “7 days in Scotland”

Bogen handler om 7 dages bukkejagt i Skotland, men frem for at beskrive jagtoplevelsen i ord og tekst kommer hele jagtrejsen til udtrykt gennem smukke billeder og efterlader resten af fortolkningen er op til læseren.

Titel

7 days in Scotland

Forfatter

Nils Juul Eilersen og Christian Nissen

Fotograf

Mikkel Adsbøl

Sideantal og årstal

280 sider lærredsindbundet. Udgivet 9. november 2011

Sprog

Engelsk

Sværhedsgrad

Der er en ganske kort introduktion i begyndelsen af bogen samt af fotografen Mikkel Adsbøl og kokken Maxime Clark. Bogen indeholder til slut 15 vildtopskrifter på råvildt, som dog alle er på engelsk.

Pris

Vejledende udsalgspris 399 kr.

Set hos Pris
Saxo.com 380,00 kr.
CDON.com 329,00 kr.
Gucca.dk 330,95 kr.

Beskrivelse af jagtbogen

Det er en dejlig fornemmelse at få bogen i hånden første gang. Den er lærredsindbundet og måler ca. 24×33 cm, hvilket giver god plads til at billederne kan vises ordentligt. Bogens sider er kraftige og tykkere end normale bogsider, hvilket giver en god fornemmelse af kvalitet.

Jeg kiggede først bogen stille og roligt igennem og nødt de mange flotte billeder inden jeg begyndte forfra for at “læse” jagthistorien.

Bogen handler om bukkejagt i Skotland i Angus området, som er beliggende på østkysten og kendt for sine uspolerede dale, smukke strande, forrevne bjerge og ikke mindst sin betagende natur.

Der er ingen beskrivelser tilknyttet de enkelte billeder, hvilket jeg godt kunne savne. Den manglende beskrivelse giver på den anden side fri fantasi til læseren og mulighed for at tolke billederne på sin egen måde og ud fra ens egen erfaring. Dette kan give flere forskellige jagthistorier af den samme serie billeder.

Billederne viser ikke kun jagtsituationer, flotte bukketrofæer og stolte jægere men i lige så stort omfang vises billeder af naturen samt alle de små detaljer af naturen, som jægere og naturelskere bemærker og værdsætter.

Når vi sidder på bukkejagt herhjemme bemærkes en masse små detaljer, som fx regndråber der løber ned af bladene, en bestemt blomst som stråler, en smuk solopgang som kaster sit lys på marken og danner de utroligste farver, andet dyrevildt som varsomt observere for fare osv. Sådanne billeder er der mange af i bogen.

Fx ses en række billeder begyndende med en skovsti, efterfulgt af en jæger der sidder på bagsmækken af jagtbilen og observerer. Næste billede er af en buk, som står på en skovvej og esser, dernæst ses et billede af en ladt jagtriffel og et billede af en gren på jorden samt en buk der flygter. Dette kan lede tankerne hen på, at jægeren er klar til skud, men har overset grenen på jorden som knækker, hvilket får bukken til at flygte. De næste to billeder viser den samme buk skudt. Så lykkes det alligevel for bukkejægeren.
Det er ikke sikkert alle vil tolke billedeserien på samme måde.

Bogen er sat sammen af flere af disse serier af billeder, der alle fortæller sin egen jagthistorie afhængig af hvem læseren er.

Bogen slutter med 15 forskellige vildtopskrifter og tilbehør til retter af råvildt samt billeder af retterne. Alle opskrifter er på engelsk og afhængig af ens engelsk niveau kan det være nødvendigt at alliere sig med en ordbog.

Resumé

Jagtbogen er et godt og spændende alternativ til de mere traditionelle jagtbøger om jagtberetninger og jagtrejser. Den store forskel er naturligvis, at bogen udelukkende består af billeder uden tilhørende beskrivelse, hvilket efterlader fortolkningen af billederne og dermed den jagthistorie der opstår til den pågældende læser.

Jeg savnede en kort beskrivelse til billederne samt at vildtopskrifterne osse havde været på dansk.

Jeg vil gerne anbefale bogen, da den består af rigtig mange flotte billeder. Endvidere er det en spændende måde, at fortælle en jagthistorie udelukkende ved hjælp af billeder.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj