Register
A password will be e-mailed to you.

Elg i Nordsjælland DanmarkDet er ikke første gang Nordsjælland får besøg af elg og nu er elgen tilsyneladende på besøg igen. Tre unge mænd fra Ålsgårde så søndag aften en elgko ved Skibstrup, ”Jeg ved hvordan en elg ser ud, så der er ingen grund til at tro det var en hjort” siger Rasmus Pilehave Andersen til Helsingør Dagblad.

Sidst en elgko gik i land i Nordsjælland, efter en svømmetur over Øresund, var efteråret 2009. Før den episode, skal vi helt tilbage til efteråret 1999, hvor elgen levede i ca. 6 måneder i Nordsjælland inden den blev dræbt i kollision med et DSB tog.

Prøv også: Elg jagtspil

Det er mange tusind år siden elgen uddøde i Danmark, men der lever ca. 250.000 elge i Sverige. Et af de største problemer med en stor elgbestand er den øget risiko for trafikuheld. I Sverige sker der ca. 4.000 ulykker årligt med elge.

Normalt er elgen et godmodigt dyr, som normalt ikke angriber mennesker. I modsætning til flere andre hjortearter, så lever elgen alene og ikke i flokke, hvilket skyldes at den har brug for et stort område at søge føde i.

Der er ikke jagttid på elge i Danmark mens elgjagt er en stor ting i Sverige. Elgjagten i Sverige begynder den anden mandag i oktober og der nedlægges ca. 100.000 elge årligt. Der tildeles et vis antal elg kvoter til de forskellige jagtområder.

Elgen bliver ca. 2 meter høj og 3 meter lang og vejer mellem 500 og 700 kg, hvilket er større end en hest.

Læs også: Nye regler for elgjagt i Sverige

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj