Register
A password will be e-mailed to you.

nye regler for elgforvaltning i sverige fra 1. januar 2012Naturvårdsverkets nye foreskrifter for elgforvaltning træder i kraft d. 1. januar 2012. Der vil være en kort overgangsperiode, hvor de gamle regler vil være gældende frem til 29. februar 2012.

Det nye elgjagt system er stort set komplet og nu udestår kun, at alle der er engageret i elgforvaltning at hente og tage det nye regelsæt, manualer og anvisningerne til sig, således at der kan skabes en elgbestand af højeste kvalitet i balance med fodertilgang og offentlige interesser.

Det Svenske Jægerforbund har længe arbejdet på, at få et elgjagt system til at passe med omverdens krav og ønsker, primært set ud fra et biologisk synspunkt. Det Svenske Jægerforbund kan konstatere at forholdene i den nye elgforvaltning peger i den rigtige retning.

Muligheden for at nedlægge en voksen elg, uden et særskilt areal eksisterer ikke længere, hvilket er en historisk forandring. En anden detalje er, at den første elg licens, som gives skal være på en elg kalv. Derudover opdeles landet nu i geografiske og biologiske passende områder for elgen og dette sammen med eksisterende älgskötselområder (defineres som et stort område med hovedsagelig egen elgstamme), er dette vigtige elementer i en god elgforvaltning. Der skabes nu endnu bedre forudsætninger over store landområder, herunder en mere effektiv dataindsamling.

Nu er det op til jægere, godsejere, skovbrugsrepræsentanter mfl. samt vildtforvaltningsdelegationen  og länsstyrelsen om at samarbejde og i dialog sikre at elgforvaltningen opnår det forventede resultatet.

I det nye system styres områdeplaner – sammen med fakta om elgbestanden, fodertilgang, elgskader på skove med mere – og danner grundlag for forvaltningens endelige planer.  Dermed kommer jægernes synspunkter og viden til at blive en central del af hele elgforvaltningen, hvis man er med i et älgskötselområde, hvilket er et krav for at få indflydelse på elgforvaltningen.

Læs hele meddelelsen her.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj