Register
A password will be e-mailed to you.

Jagtbladet, Jagt, Vildt og Våben afholdte i weekenden 29. april til 1. maj jagtmesse i Frederiksborg Centret i Hillerød på Sjælland. Der er endnu ingen officielle besøgstal, men vi fik oplyst af den venlige billetdame, at der ved åbningen lørdag var solgt ca. 300 billetter på de første 1,5 time. Dette tal fortæller os ikke rigtig noget, så vi må afvente de officielle kilder.

Udstillere på jagtmessen

Der var rimelig plads i gangene til at komme rundt mellem de forskellige udstillere uden at skulle masse sig frem gennem en større menneskemængde. Der var 74 udstillere på jagtmessen som sammen dækkede spekteret indenfor udøvelse af jagt. Der var jagtbutikker med messetilbud på forskellig slags jagtudstyr, jagttøj, jagtstøvler osv. samt jagtvåben, som dog generelt lå i den dyre ende. De udstillede jagtgeværer vi så på lå alle over 15.000 kr. i salgspris. Vi savnede et udvalg af billigere våben, fx brugte jagtvåben, som kunne sælges til et godt messetilbud.

Flere forskellige kenneler og hundeklubber var repræsenteret med deres jagthunde inkl. jagthunde show på scenen og alle hunde kunne røres af både børn og voksne. De besøgende kunne derudover se håndlavede jagtknive, prøve jagtspil som skydning til lerduer, vildtsvin på store computerskærme, se flotte udstillinger af udstoppede dyr og trofæer fra udlandet, få vurderet sigt jagtvåben eller få opmålt sit medbragte trofæ samt få en snak med mange af de øvrige udstillere, herunder også om mere specifikke emner som fx råvildt forvaltning eller ladning af riffelpatroner.

Se alle udstillerne på jagtmessen her.

Foredrag på scenen

Den store scene som var placeret ca. midt i den største messehal, havde præsentationer af forskellige foredragsholdere løbende igennem dagene. Scenen var opbygget foran et stort gulvareal, hvor fx præsentationen og showet af den korthåret hønsehund gik fint. Foredragsholdere som foretog en traditionel præsentation eller af andre årsager ikke havde brug for gulvarealet, talte mere for ”døve øre”, da de besøgende holdte sig til områderne langs med kanterne af gulvarealet. Denne opbygning af scene virkede ikke hensigtsmæssigt og en kombination af stole og fri gulvareal kunne med fordel have hjulpet.

Aktiviteter på messen

Der var smagsprøver af pølse fremstillet af forskellige slags vildt samt smagsprøver til vores bedste venner, jagthunden.

Der var mulighed for at skyde med bue og pil til ”lerduer” i form af skumgummi skiver, som blev skudt lodret op i luften og så galt det om at ramme lerduen. Det lykkes for mig én enkel gang ud af ca. seks forsøg. Mulighed for skydetræning på stor skærm med forskellige våben (jagtgevær, pistol og jagtriffel), fx drivjagt på vildsvin, lerdueskydning på skydebanen eller skyde dåser med pistol og det virkende nu ret virkelighedstro, fx var det nødvendigt at holde foran sideduerne.

Beretta havde deres gravør med på messen og han sad og arbejde, så alle kunne få et indblik i, hvordan håndlavede gravninger på jagtvåben udføres.

messe

Alt i alt fandt vi messen interessant og syntes det var et godt initiativ som vi gerne ser gentaget til næste år.

Hvis du selv var på jagtmessen, så fortæl gerne hvad du syntes om messen.

About The Author

Jæger & Nålepude

Jeg har været interesseret i naturen, dyrelivet og jagt så længe jeg kan huske. Hver gang der var mulighed for at komme med morfar på jagt og i naturen eller hjælpe til med opdræt og udsætning af fasaner og ænder, pasning og fodring, plantning og beskæring af træer, remiser mv, ja så var jeg med. Jagten har fulgt rigtig meget i mit liv og det gør den stadig. Jeg begyndte i 2009 at blogge om jagt og dette har siden udviklet sig Jægernes Magasin. Et medie jeg er stolt af at have været med til skabe og som i dag er med til at formidle viden om jagt i Danmark til kommende, nye og erfarne jægere. Jægernes Magasin havde ikke været det samme uden Jeres deltagelse, aktivitet og mange input i form af jagthistorier, kommentarer, debatter osv. Siden da er jeg begyndt at lave jagtfilm med mange spændende personer indenfor jagtens verdens, som alle ved en hel del mere om jagt end jeg selv. Forhåbentlig kan vi sammen formidle viden om jagt i Danmark endnu bedre til gavn for alle. Du er meget velkommen til at følge mig på Facebook: https://www.facebook.com/pages/Nikolaj-Brandt/598311336890488

Related Posts

One Response

 1. Henrik

  Jeg havede sat næsen op efter, at se noget til de lokale,
  Jagtforretninger.
  Det ville også havede været godt, hvis der var flere våben
  i den prisklasse, hvor også nye jæger kunne være med.
  Så det var ikke lige her, jeg fandt mit nye jagtgevær, så jeg må ud til min lokale jagtmand aligevel.

  Mvh
  Henrik.

  Svar

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilmeld dig Jægerbrevet

Jægerbrevet er Jægernes Magasins nyhedsbrev, og det giver dig eksklusiv adgang til bl.a.:

✅ Tips, tricks, guides og jagthistorier af jagteksperter

✅ Konkurrencer og rabatkoder til jagtbutikker

✅ Tests af jagtudstyr og jagttøj